Maak thuiswerken makkelijker met de Forest app

Het heeft even mogen duren, maar je ideale thuiswerkplek is na een paar weken quarantaine dan eigenlijk optimaal ingericht. Klein probleem; je wordt de godgansedag gestoord door grappige video’s in je WhatsApp-vriendengroep, mailtjes van PostNL dat je pakket er bijna is, en je lieve nichtje spamt je voortdurend met schattige foto’s van haar poppencollectie. Leuk allemaal, maar totaal niet relevant als je lekker aan het werk wilt. De app Forest helpt je met het vasthouden van je concentratie. Dus plat een digitale boom, en stay focused! 

Forest: Een bos vol productiviteit

De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Als je de app opent kun je tot twee uur aan concentratietijd instellen.

Op het moment dat je een tijd instelt begint er een klein boompje te groeien. Als je andere apps opent tijdens de ingestelde minuten sterft je boom. Zodra deze volgroeid is heb je 1 boompje of bosje en verdien je ‘coins’. Je kunt het boompje of bosje een tag (werk, studie, pauze, etc.) geven en zo een tijdlijn van jouw productiviteit terugvinden. De app geeft gedetailleerde statistieken weer verdeeld over dag, week, maand en jaar.

Ook leuk om te weten; de sponsor van deze app heet Real Forest. Door het uitgeven van je  welverdiende ‘coins’ plant de sponsor echte bomen in onder andere Kenia en Uganda! Hoe vet is dat. Momenteel zijn er al 714.000 bomen geplant dankzij deze app. We spreken dus van een win-win situatie hier!

 

Wat vind je van deze hack?
6Te gek11Leuk0Serieus?2Meh...3Stom

About Author