Beter visitekaartjes scannen met LinkedIn-koppeling in Evernote

In Evernote kon je al langer via de foto-optie visitekaartjes scannen. De koppeling met LinkedIn was voor iOS ook al te maken maar dan moest op het kaartje de LinkedIn-url staan. Door een betere samenwerking tussen LinkedIn en Evernote is dat laatste niet meer nodig: een kaartje scannen leidt tot een koppeling met het LinkedIn-profiel. Als je de koppeling met LinkedIn in Evernote goed maakt, gaan de gegevens meteen naar je contacten en krijgen de gescande kaartjes meteen een door jou gekozen label.

Koppeling LinkedIn in Evernote

Om de koppeling tussen LinkedIn en Evernote te maken, koppel je de twee aan elkaar. Dat doe je op een plek die je misschien niet meteen raadt: onder de algemene instellingen dan Camera-instellingen en dan de optie visitekaartjes. Daar kun je ook aangeven:

 • in welk notitieboek de kaartjes moeten komen
 • welke label bij de kaartjes moet komen
 • of de gegevens automatisch in je Contacten moeten worden opgeslagen.

Visitekaartje scannen

In een video op de Evernote-site staan wat handige tips voor het scannen van visitekaartjes:

De scan zorgt voor een notitie, waarin ook de locatie wordt toegevoegd en datum en tijd. Dat betekent dat je de contactgegevens bij contacten hebt maar de verdere gegevens waar en wanneer de ontmoeting was in Evernote. Hiermee is een aantal functies die Evernote Hello als aparte app had in het grote Evernote ondergebracht.

LinkedIn gegevens

Als het kaartje gescand is, komen de LinkedIn-gegevens bij het kaartje. Ben je nog niet verbonden met iemand, dan krijg je die optie ook te zien.

IMG_1245

De functie van het gescande kaartje is vervangen door de LinkedIn-functie, de foto is toegevoegd en de LinkedIn-url.

Dus …

Degenen die Evernote gebruiken als externe geheugen die zullen vast al visitekaartjes scannen. De LinkedIn-intergratie voegt een extra kracht toe aan de notitie.

Lees het oorspronkelijke bericht op het Evernote blog: Evernote and LinkedIn

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

5 Comments

 • Erik-Jan
  Posted 11/05/2014 9:09 pm 0Likes

  Het was inderdaad prettig geweest als er gelijk bij vermeld was dat je de Evernote-app van Android (of ws iOS) nodig hebt, niet zo maar Evernote dus. Dan was ik gelijk gestopt met lezen.

 • Tom Voute
  Posted 10/05/2014 5:32 pm 0Likes

  Ken je de Android Yolu app? Mooie!

  • Arjan Broere
   Posted 11/05/2014 5:10 pm 0Likes

   Nee, kende ik niet. Maar ik gebruik ook geen Android 😉 Ziet eruit of je daar prima visitekaartjes mee scant en verwerkt.

 • Martin
  Posted 10/05/2014 2:07 pm 0Likes

  In het filmpje wordt een foto gemaakt van het visitekaartje. In mijn foto menu kan ik nergens de keuze business card vinden. Welke app moet ik hiervoor installeren?

  • Arjan Broere
   Posted 11/05/2014 5:08 pm 0Likes

   Het is een standaardonderdeel van Evernote, dus als je Evernote opent en een notitie toevoegt via de camera dan zie je onder in beeld onder andere de optie voor visitekaartjes. Maar binnen Evernote, dus.

Comments are closed.