De houdbaarheid van beauty producten

Het aanbod op de beauty-markt is groot. Van mascara’s, foundations, lippenstiften tot aan reinigingsdoekjes. We worden dan ook nog weleens in de verleiding gebracht om steeds meer nieuwe producten te kopen, ook al hebben we thuis al genoeg liggen. Het ene product is nog niet op of we gebruiken het volgende al. Zit er een houbaarheid op deze producten?

Make-upmakeup-300x256

Er zijn veel verschillende soorten make-up. We kopen meestal niet één mascara maar meerdere. Dit doen we omdat bepaalde combinaties mascara goed voor ons werken, het 2 halen 1 betalen was, er net een nieuw product werd uitgebracht die we echt moesten proberen. Conclusie: Het aanbod make-up in de winkels is niet alleen groot, maar ook thuis ontbreekt het aan niets. Hoelang kan je een product nu eigenlijk bewaren? Ook aan beauty producten zit een houdbaarheidsdatum.

Foundation

bij foundation verschilt het per soort; zo kun je een foundation op waterbasis niet zo lang bewaren als een poeder foundation. Een poederfoundation kan je makkelijk 1 a 2 jaar bewaren. Bacteriën houden namelijk van vochtige plekken en vind je minder snel terug in poeder. Als de foundation luchtdicht is afgesloten, kan deze jaren bewaard worden. Zodra de foundation open is geweest, is hij nog enkele maanden goed. Vervang je foundation na zo’n 8 maanden.

Let erop of de kleur van de foundation verandert.. Hieraan zie je ook vaan of hij nog goed is of niet.

Mascara

Mascara is een van de ‘gevaarlijkste’ producten. Telkens als je het borsteltje uit de flacon haalt, mascara opbrengt, stop je hem inclusief externe bacteriën weer terug in de flacon. Je kunt een mascara dan ook niet zo heel lang bewaren. Denk aan zo’n 3 tot 4 maanden.

Oogpotloodkartell-collistar-lip-potlood-en-oogpotlood-blauw-roze

Zowel oogpotloden als lippotloden gaan best lang mee, namelijk zo’n 2 tot 3 jaar.

Lippenstift/ lipgloss

Lippenstiften gaan zo’n twee jaar mee. Je merkt eigenlijk snel wanneer deze niet meer goed is. De lippenstift droogt namelijk uit en gaat kruimelen op je lip. Ook hier kan je weer ruiken of het product nog houdbaar is of niet. Dit geldt ook voor de lipgloss.

Note

Make-up blijft langer goed als je dit met kwasten aanbrengt. Tip: Maak ook je kwasten regelmatig schoon. Het product komt bij het gebruik van kwasten niet direct met de huid in contact, dit verminderd de kans op het verspreiden van bacteriën.

beauty-image-with-make-up-products

Verzorging

Nagellak

Ook bij nagellak is het heel belangrijk dat je deze niet op een plek bewaart waar de zon komt. Na ongeveer een jaar is de kwaliteit van de nagellak sterk verminderd. Hij heeft zijn beste tijd dan wel gehad. Ben je er echt heel zorgvuldig mee omgegaan, sluit je het potje bijvoorbeeld goed en zet je de nagellak op een donkere en droge plek? Dan is hij waarschijnlijk iets langer houdbaar.

Aan een nagellak zie je ook vaak wanneer hij niet meer goed is, je ziet dat de structuur van de nagellak langzaam veranderd.

Parfum

Het is bij parfum heel belangrijk dat je deze op een droge en donkere plek bewaard. Zet een parfum nooit ergens neer waar de zon bij komt. Over het algemeen is parfum langer houdbaar dan eau de parfum. In de dop van het flesje staat hoelang de parfum houdbaar is na openen. Dit is meestal ongeveer 36m oftewel 3 jaar. Ongeopend kan dit oplopen tot 5 jaar.

Een parfum wordt donkerder van kleur als deze oud is en gaat waarschijnlijk minder sterk ruiken. Veel mensen gebruiken een parfum dan ook nog gewoon ook al is de houdbaarheid overschreden.

schermafbeelding-2014-12-04-om-09_10_23

Shampoo/ douchegel

Shampoo en douchgels kan je erg lang bewaren. Het komt niet vaak voor dat je deze niet opmaakt binnen de houdbaarheidsdatum. Deze producten gaan minimaal zo’n 3 jaar mee.

Huidverzorging/ crèmes

icoontje

Het is belangrijk dat je kijkt naar de verpakking. Producenten zijn verplicht een icoontje te plaatsen met daarbij de houdbaarheid van het product. Het icoontje is een potje met een opendeksel met daarop een cijfer gevolgd door een m. Vaak: 6m, 12m of 24m. De m staat voor maanden.

Het is lastig bij te houden wanneer deze periode voorbij is. Je onthoudt niet van al je producten wanneer je deze hebt gekocht en voor het eerst hebt gebruikt. Tip: Plak een datum van openen op het potje, tube etc.

Bron: Fashionbird

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]