Binkie App – de mobiele EHBO app voor ouders

Binkie is een Nederlandstalige applicatie voor de iPhone met praktische informatie en tips bij kleine ongevallen met kinderen. Binkie is anders, want deze app werd bedacht door jonge ouders: Wessel Tiessens en Inge Koolen. Inge’s onvrede over de weinig visuele informatie in de boekjes van het consultatiebureau bracht haar op het idee van een app. Inge Koolen:“Je zit als jonge ouders zo vaak met vragen waar je eigenlijk direct een duidelijk antwoord op wilt hebben. Maar je wilt, zeker in het weekend, niet meteen naar huisarts of EHBO. Dan is het handig als je zelf, aan de hand van foto’s, kunt checken waar bijvoorbeeld rode bultjes op duiden.

Met de app kan je zoeken op 68 kinderziektes, ongelukken, incectenbeten enz. De applicatie begint bij het symptoom: die is te vinden in een alfabetische lijst, maar ook door te klikken op een lichaamsdeel van Binkie. Hierna stelt Binkie vragen en toont foto’s van de diverse symptomen waardoor de juiste aandoening kan worden herkend. De ouder krijgt te horen wat hij zelf kan doen en wanneer er een huisarts moet worden geraadpleegd. Ook biedt Binkie de mogelijkheid om belangrijke medische telefoonnummers, zoals huisartsenpost en apotheek, in de applicatie op te slaan zodat eventueel meteen kan worden gebeld.

De app is samen met huisarts Linda Loncle ontwikkeld: “In mijn huisartsenpraktijk ontvang ik dagelijks ouders die zich zorgen maken over hun kind. Soms zouden eenvoudige handelingen of weetjes de ouders en hun kind op weg kunnen helpen.  Natuurlijk is er internet, maar daar vind je vaak teveel informatie. Of het antwoord ontbreekt op de vraag wat je moet doen. Moet ik direct naar de huisarts gaan of kan ik het een dagje aankijken? Dat is wat je als ouder weten wilt.

De app kost normaal €3,99 maar speciaal voor Lifehacking is de prijs tot 25 maart verlaagd naar €0,79! Dus sla nu je slag en download de iPhone app Binkie!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Wessel TIessens
    Posted 22/03/2011 2:22 pm 0Likes

    Beste Henri, Dank voor je leuke reactie. na afloop van de actie publiceren we de resultaten op de website http://www.dutchapplications.com

  • Henri Koppen
    Posted 22/03/2011 11:01 am 0Likes

    Super, heb ik meteen gedownload en werkt inderdaad prettig. Leuk ook dat er een actie is opgezet voor 0,79 cent, zo hoort het, zo werkt het! Ik ga mijn best doen al mijn vrienden met kleine kinderen in te lichten. Krijgen we dan nog feedback of de actie succesvol was?

Comments are closed.