Blauwe vinkjes voor Gmail met Mailtrack

In WhatsApp kun je (als beide partijen dat niet hebben uitgeschakeld) zien of men je bericht heeft gelezen. Zou het niet handig zijn als Gmail ook dergelijke vinkjes had? De makers van Mailtrack vonden van wel en bouwden een speciale extensie voor leesbevestiging in Gmail.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/zo-werkt-word-op-iphone-en-ipad/

Mailtrack installeren

Om Mailtrack te installeren, zoek je in de Chrome Web Store op Mailtrack en klik je op Toev. aan Chrome en daarna op Extensie toevoegen in de pop-up die verschijnt. Bij de meeste extensies ben je nu klaar, maar Mailtrack vereist nog een extra stap: inloggen bij je Gmail-account. Dit is nodig omdat de extensie iets aanpast aan de mails die je vanaf nu gaat sturen (lees meer in stap 2). Log in bij je Gmail-account en klik op Toestaan en op Sign up free. Er is ook een betaalde versie (vanaf ca. 5 euro per maand), de gratis versie bevat advertenties.

Voeg de extensie toe aan Chrome en log in bij je Gmail-account.

Mails tracken

Om Mailtrack te gebruiken hoef je vervolgens zelf niets te doen. Je klikt op Opstellenom een nieuwe e-mail te maken en Mailtrack voegt een pixel toe aan je e-mail (en een advertentie: Sent with Mailtrack). Die advertentie kun je individueel per mail wegklikken, maar het is wel zo netjes om hem te laten staan omdat de ontvanger dan in ieder geval weet dat de mail gevolgd wordt. Zodra de ontvanger in kwestie de mail opent, wordt de pixel automatisch opgevraagd en weet Mailtrack dat de mail gelezen is, waarvan jij dan een notificatie ontvangt. Een klein nadeel: Mailtrack werkt niet als de ontvanger externe content blokkeert óf mails leest in tekst in plaats van in html.

De advertentie laat weten dat je mails verzonden zijn met Mailtrack, en dat bericht lijkt ons geen slechte zaak.

Mailtrack instellingen

Wanneer je verzonden e-mail geopend is, verschijnen er twee vinkjes bij én krijg je allerhande notificaties. Je krijgt ook nog eens een dagelijks rapport. Dat is wellicht wat veel van het goede, zeker als je veel mails stuurt. Gelukkig kun je dit aanpassen. Klik rechtsboven in Gmail op het pictogram van Mailtrack (een groene envelop met het woord Basic) en je kunt precies aanpassen waar je notificaties van wilt krijgen en of je het rapport wilt ontvangen of niet (en wanneer dan). Zo houd je het systeem ook nog een beetje prettig voor jezelf.

Pas de instellingen even aan, anders word je gek van de notificaties.
Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]