Boodschappen doen, maar dan 2.0

Al een tijdje gebruik ik heel intensief Appie van Albert Heijn op m’n Android.
Met m’n telefoon in de hand loop ik door de supermarkt en vink alles af wat ik nodig heb. Ziet er wat gek uit, maar ach…
De App is compleet, intuitief en vernieuwt zichzelf voortdurend. Appie zet zelfs de boodschappen van je lijstje op volgorde van de looproute van je eigen AH.

Maar ik doe niet al mijn boodschappen bij de Albert Heijn, dus waarom zou ik geen App van Super de Boer, C1000 of Dirk van de Broek gebruiken?

Omdat deze er (nog) niet zijn. 

Uit nieuwsgierigheid heb ik toch wat andere Apps uitgeprobeerd.
– Evernote is de bekendste online notitiemogelijkheid, maar biedt in de mobiele App zelf geen afstreepmogelijkheid. Die mogelijkheid is voorbehouden aan de computer- of Mac-versie van het programma. Eerst een lijstje op de computer maken en dan naar de winkel dus.
ColorNote is simpel en vrolijk, mét vinkjes-mogelijkheid.
– De app Out of Milk heeft, naast een hippe naam, de mogelijkheid om meerdere lijsten bij te houden. Handig als je aan uitgebreid voorraadbeheer doet.
FastShopper doet z’n naam eer aan. Het afstrepen gaat supersnel. Met deze App kun je ook meerdere winkels toevoegen. Handig voor degene die ook boodschappen doet bij meerdere kleine MKB-ers.

Welke App verdient het om ook gebruikt te worden in de supermarkt?

Anjo Reussink heeft film- en televisiewetenschappen gestudeerd, maar is via een omweg als redacteur en chef redactie toch beleidsmedewerker economische zaken geworden. Ze schrijft voor Lifehacking.nl voornamelijk over huishoudelijke tips die ze als druk persoon bijna noodgedwongen heeft ontdekt.
Meer info natuurlijk via LinkedIn.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

24 Comments

 • Marcel
  Posted 16/02/2012 1:46 pm 0Likes

  Over een paar jaar lijkt mij het maken van lijstjes, of het nou op papier is of via een app verleden tijd.

  Kijk bijvoorbeeld naar het concept van http://www.mijnboodschappenkrat.nl

  Super handig, je hoeft zelf niet meer na te denken wat je moet gaan eten. (scheelt een hoop tijd en stress) en je kunt wel je voorkeur aangeven voor wat betreft de maaltijden. (voor het geval je iets niet lust) Je hoeft dan zelf ook niet meer de supermarkt af te struinen naar wat je moet kopen en ook niet meer in de rij te staan om af te mogen rekenen!!! Top toch?!?!?! Het supermarkt landschap ziet er mijns inziens in 2020 heel anders uit…

  Boodschappen 3.0 🙂

 • dennis
  Posted 22/10/2011 1:33 pm 0Likes

  lijkt me wel handig zo`n appie app maar zou veel handiger zijn als je ook gelijk een uptodate prijslijst zou kunnen zien zodat je weet wat je uit gaat geven (voor de crisis tijd gehehe) daarbij zou iedere supermarkt zo`n app moeten hebben zodat je idd ook kan vergelijken …

 • Hanz
  Posted 29/06/2011 12:41 am 0Likes

  Ehm…
  Waarom loop je niet gewoon met Appie de C1000, Aldi, Co-op, Super de Boer, etc. in?
  Het lijkt me maar vervelend gedoe om daarvoor extra (inferieure) apps te downloaden.

 • rwflink
  Posted 25/06/2011 11:37 pm 0Likes

  springpad is ook reuze handig, zowel voor op de iPhone als op je pc te gebruiken… overal up2date en niet alleen geschikt voor boodschappenlijstje, ook voor andere doeleinden.

 • Loek Pfundt
  Posted 24/06/2011 11:52 am 0Likes

  Ik gebruik al geruime tijd en naar volle tevredenheid de app ShopShop!

 • Jennifer
  Posted 21/06/2011 3:46 pm 0Likes

  Ik gebruik de Appie al vanaf het begin. Ik heb wel mijn handen vol met het zelf scannen en zo. Ik wacht op een houder voor mijn smartphone op het winkelwagentje, maar hoe voorkom je dan weer dat hij gestolen wordt?

 • Remko
  Posted 20/06/2011 4:13 pm 0Likes

  Helemaal eens met Google Tasks als suggestie. Makkelijk ook op de computer je lijstje invullen (als je dingen te binnen schieten tijdens het werk bijvoorbeeld) en de app synct automatisch. Ik wist alleen niet dat je een Google Tasks list ook met anderen kunt delen.

 • Stephan ten Kate
  Posted 12/06/2011 3:58 pm 0Likes

  Voor de boodschappen maak ik gebruik van een lijst binnen mijn Remember the Milk systeen. Werkt prima, en wil voor de boodschappen niet nog een ander programma gebruiken.

 • Robert Kok
  Posted 10/06/2011 1:45 pm 0Likes

  Ik gebruik zelf intensief de appie app, maar heb deze vanwege Big Ahold is watching you niet gekoppeld aan mijn (anonieme) bonus card. Mijn Lijst van Appie app gebruik ik ook voor de boodschappen die ik elders doe, dus waarom een andere app hiervoor gebruiken?

  Naast appie app gebruik ik Springpad voor GTD, maar vind appie app veruit het eenvoudigst te gebruiken voor boodschappen.

 • Han
  Posted 09/06/2011 3:53 pm 0Likes

  ik gebruik shoplistfree. Prima app, niet al te complex, al kan je helaas in de gratis versie geen nieuwe productsoorten of groeperingen aanmaken. Ook slaat hij het lijstje alleen lokaal op.

 • roland
  Posted 08/06/2011 2:22 pm 0Likes

  Our Groceries heeft bij ons na lang testen gewonnen; heeft een native app voor ALLE mobiele platforms en een web app!

  • Rene
   Posted 07/03/2014 10:51 am 0Likes

   Dit klopt niet. De app is er niet voor Windows smartphones.

 • Janne
  Posted 07/06/2011 10:02 pm 0Likes

  Het vernieuwd zichzelf? Correcte grammatica, iemand?
  En verder, gewoon een boodschappenlijstje kan geen kwaad, lijkt me.

 • Marc
  Posted 07/06/2011 6:40 pm 0Likes

  Gaaaaap…

  Boodschappen doen wordt ineens wel een trendy bezigheid zo.

 • Iris
  Posted 07/06/2011 5:09 pm 0Likes

  Ik gebruik de ‘Boodschappen’ app om zo de wekelijkse aanbiedingen bij te houden. Erg handig met 5 verschillende supermarkten in mijn buurt.

 • Martijn van Groningen
  Posted 07/06/2011 4:48 pm 0Likes

  myShopi (http://www.myshopi.be/) is mooi vormgegeven, erg intuïtief en ‘prefab’ voor de Belgische markt – voor mij een voordeel. Het onthoudt je meest recente boodschappen, zodat je volgende week razendsnel een nieuw lijstje kunt samenstellen. Minpuntje vind ik wel dat ik mijn lijst niet kan synchroniseren op een computer (staat lokaal op mijn smartphone) en dat je artikelen niet kunt verplaatsen naar een andere lijst (= winkel). Maar daar valt mee te leven.

 • Ilse
  Posted 07/06/2011 1:17 pm 0Likes

  En wat dacht je van http://www.ourgroceries.com ? Ik heb Appie nooit gebruikt, maar volgens mij kan deze app een heleboel dezelfde dingen.

 • Bart
  Posted 07/06/2011 1:15 pm 0Likes

  Bestaat er geen applicatie waarbij je de prijzen kan vergelijken tussen de verschillende winkels waar je shopped? Als ik in de AH sta vraag ik me regelmatig af was/is dit niet goedkoper bij de Jumbo……

 • funga
  Posted 07/06/2011 1:09 pm 0Likes

  shopshop

  meerdere lijsten mogelijk
  een lijst gewoon mailen naar een andere gebruiker en die komt bij openen ook in shopshop terecht.
  Heel handig!

 • Edward
  Posted 07/06/2011 12:43 pm 0Likes

  Ik gebruik samen met mijn vrouw de To Do lijst van Remember The Milk

  Werkt geweldig om lijsten te delen

  Voldoet aan mijn verwachtingen.

 • Maarten
  Posted 07/06/2011 12:02 pm 0Likes

  Google Tasks! Simpel, en meer heb je niet nodig.
  Ik heb een apart lijstje waar ik m’n boodschappen in bij houdt. M’n vriendin heeft dezelfde lijst op haar telefoon en vanwege de sync met Google Tasks kunnen we allebei boodschappen afvinken en toevoegen.
  Ideaal!

  Ik zelf gebruik Geetasks for iPhone.

 • peter
  Posted 07/06/2011 11:28 am 0Likes

  Voor mij zou de essentie zijn dat je de lijst ook kan delen, met mijn vrouw bijvoorbeeld 😀 Zo kunnen we allebei boodschappen op de lijst zetten. ook moet je eerder ingetypte boodschappen kunnen terughalen of standaard lijstjes kunnen maken van dingen die je altijd.
  wunderlist komt een heel eind: http://www.6wunderkinder.com/wunderlist/

 • Gryphon
  Posted 07/06/2011 11:23 am 0Likes

  Papier! 🙂

 • Mikaël
  Posted 07/06/2011 11:12 am 0Likes

  Ik heb er ook een hoop getest en Grocery Gadget kwam voor mij als winnaar uit de bus.
  Doet alles wat je AH app doet. Handig is zeker de barcodescan : als iets bijna op is, scan je gewoon de barcode en komt het bij in je lijst.

Comments are closed.