Bounceapp – Screenshots the easy way

Ik ben volgens mij nog geen makkelijker manier tegengekomen  om een screenshot van een site te maken, te annoteren en direct te delen met anderen dan via Bounceapp. Natuurlijk kennen we Snagit, Jing en andere instrumenten, maar Bounceapp maakt het wel erg makkelijk. Geef een URL, maak wat annotaties en save. Direct, online en als je wilt, zonder inschrijven.

Op de startpagina van Bounceapp geef je de URL van de site die je wilt capturen. Deze krijg je vrij snel op je scherm waarbij je meteen de vraag krijgt wat je naam is. Dit is om jouw opmerkingen bij de site te kenmerken. Je kunt nu delen van het screenshot highlighten en een opmerking bij plaatsen. Heb je dit gedaan, dan klik je op save en je krijgt een unieke URL. Deze URL kun je direct via Facebook en Twitter delen of copiëren om op andere manieren te delen. Bezoek je de unieke URL, dan kun je je eigen opmerkingen achterlaten en natuurlijk de andere opmerkingen lezen.

Eerlijk gezegd, dit gaat een stuk sneller dan Glass waar we recent over schreven. Bounceapp is gratis, snel en intuïtief. Een aanrader voor iedereen die geregeld screenshots stuurt of annoteert. Denk aan designers, opdrachtgevers, programmeurs en projectleiders.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Hans Berkien
  Posted 17/08/2010 12:17 pm 0Likes

  Is inderdaad handig.

 • Niels Gouman
  Posted 17/08/2010 10:35 am 0Likes

  Oeh geinig, blijkbaar kan ik ook nieuwe dingen erbij zetten

 • Theo Lockefeer
  Posted 17/08/2010 9:48 am 0Likes

  Het is me -na vele malen proberen- nog niet gelukt om via Bounceapp een geannoteerde screenshot
  te krijgen. Het werkt zeer traag en niet. ik houd het maar op snagit wat veel sneller is.

 • Lucas Oost Lievense
  Posted 17/08/2010 12:48 am 0Likes

  Dank! Klinkt goed en inderdaad Glass (ook na.v. jullie artikel geprobeerd) maakt nog niet echt waar wat het belooft. Ik zoek iets waarmee ik oa met ontwikkelaars bij kan houden welke scripts/templates welk deel van mijn webpagina’s regelen. Daarnaast lijkt het me een leuke manier om ‘handleidingen’ voor je website te maken en feedback van gebruikers te krijgen over een onderdeel van je pagina. Toch mooier dan screenshots plakken in ppt of prezi en daar dan iets bij schrijven. Ga het proberen.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]