Browse de iTunes store zonder iTunes

appstore.pngDit zijn nou van die staaltjes nijvere huisvlijt waar ik blij van word. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Apple een aardig bedrijf, ze maken mooie spulletjes, maar die verplichte winkelnering en -koppeling van iPod, iTunes en iTunes Store vind ik niet echt heel consument-centraal gedacht. Dat zou toch ook anders moeten kunnen? Dat kan nu! Tenminste, voor zolang het duurt. Nikhil heeft van het cryptisch XML-formaat van de iTunes Store een webbased applicatie weten te maken in Google App Engine waarin je voor een groot deel door de collectie kunt browsen.

Waarom zou je de webbased versie willen gebruiken?

  • Je hebt niet de mogelijkheid om iTunes te installeren (corporate firewall)
  • Je gebruikt Linux
  • Je kunt wat makkelijker naar specifieke podcasts of nummers linken zonder dat de lezer direct een iTunes scherm voor zijn neus krijgt. Zo kun je hier de podcasts van HowStuffWorks vinden in de Appstore
  • De iTunes store is niet beschikbaar in je land.

Zoals ik al zei, de webbased versie is niet zaligmakend. Je kunt er niets direct kopen. Daarvoor heb je nog altijd het programma iTunes nodig. Zoeken kun je er ook nog niet, daarvoor moet je nog naar iTunes.apple.com. Maar het begin van het openbreken van de Walled Garden bij Apple is gemaakt.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]