Bufferti.me voor betere social media timing

Kom je wel eens die ene briljante video of werktip tegen die je moet delen met je sociale netwerk? Maar helaas is het net zaterdag vroeg in de ochtend of woensdagnacht en is er natuurlijk niemand online die het kan lezen. Met Buffer kun je verspreid over de dag je tweets, Facebookposts, Linkedin updates en Google+ paginaupdates versturen. Een handige app die we bij Lifehacking gebruiken om onze tweets vooruit te plannen. Joost Plattel heeft al eerder over Buffer geschreven. Met Bufferti.me kun je snel en eenvoudig het tijdschema van je Buffer account aanpassen.

Wat is Buffertime?

Een van de nadelen van Buffer vind ik het instellen van het tijdschema. De werking is niet heel intuitief en als je om wat voor reden dan ook veel tijden wilt instellen ben je nog wel even bezig. Dat kan handiger! Met Bufferti.me. Na het koppelen van je Bufferaccount aan Bufferti.me kun je voor je accounts specifieke tijden instellen met een vaste interval. Wil je elke 15 minuten een bericht kunnen uitsturen onder werktijden? Of elk uur gedurende het weekend? Je stelt het direct in via Bufferti.me. Je ziet in Buffer direct je gewijzigde tijdschema.

Waarom gebruiken?

Wat is een scenario om Bufferti.me te gebruiken? Als je veel links vindt die je wilt delen dan is het een goed idee om dat wat meer verspreid over de dag te doen. Voor uitgevers en merken kan Bufferti.me een prima aanvulling zijn op Buffer om het tijdschema snel en eenvoudig aan te passen. Een tip: Stel niet meer dan 25 tijdstippen in per dag voor Facebook pagina’s. Het bereik van je posts kan negatief worden beïnvloed bij meer updates.
Bufferti.me is niet geassocieerd met Buffer, maar gemaakt door Charles Thomas, de man met het mooiste naamdomein.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

  • Thomas
    Posted 07/04/2014 9:24 am 0Likes

    Dit werkt hetzelfde als Followerwonk. Daarbij worden je volgers geanalyseerd: wanneer zijn ze online? Op basis daarvan kun je de tijden inladen in Buffer. Heel handig. Mijn routine is: ’s avonds voor ik ga slapen zet ik alvast wat dingen die ik mooi/leuk/interessant vind, in Buffer. ‘S ochtends vaak nog een keer. Dan blijft mijn TImeline de hele dag interessant, zonder dat ik word afgeleid. Dus focus op werk, maar wel een leende tijdlijn.

Comments are closed.