Met Calendly wordt online afspraken plannen een eitje

Met de online Calendly app geef ik anderen toegang tot mijn agenda. Van te voren heb ik aangegeven op welke tijden ik beschikbaar ben en vervolgens kunnen anderen afspraken maken in mijn agenda. Afspreken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Voor iedereen wel herkenbaar: Samen zoeken naar een geschikt moment om af te spreken.

Kun je mij drie data sturen om af te spreken?

Tuurlijk, ik kan komende dinsdag, woensdag en donderdag. Jij?

Helaas, dan kan ik niet. Hoe zit je die week erop, heb jij vrijdag nog een gaatje in je agenda?

Nee, die vrijdag gaat me echt niet lukken, dan ga ik voor anderhalve maand op vakantie. Daarna doen dan?

Data over en weer mailen. Zo plannen we vaak een afspraak. Als je collega’s bent, dan gaat het een stuk makkelijker. Dan kun je – als je geluk hebt – in elkaars agenda kijken. Waarom kan dat niet als je extern een afspraak wilt maken? Nou, je voelt hem al aankomen, met Calendly kan dat.

Eenvoudig afspraken plannen met Calendly

Met Calendly kun je dus eenvoudig afspraken maken. Het enige dat je hoeft te doen is een link te sturen. Via die link komt degene waar jij een afspraak mee wilt maken in een deel van jouw agenda. Daar zijn alleen de tijden zichtbaar die jij beschikbaar hebt voor deze afspraak. Om het nog duidelijker te maken heb ik twee video’s gemaakt.

Afspreken met Calendly

In de video hieronder zie je hoe eenvoudig het is om een afspraak te plannen.

Afspraak wijzigen met Calendly

Achter de schermen heb jij alle controle over de afspraken die jij plant. In de volgende video zie je hoeveel controle.

Belangrijk om te weten

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met Calendly, zijn er nog een paar dingen die je moet weten:

  • Calendly werkt alleen met Google Calendar.
  • Je kunt Calendly gratis gebruiken.
  • De betaalde versie biedt (natuurlijk) meer mogelijkheden.

De oplettende kijker heeft natuurlijk al lang gezien dat ik betaal voor Calendly en dat doe ik graag. Met de tijd die me bespaard wordt met het plannen van afspraken heb ik de tool binnen no-time terugverdiend. Een echte aanrader voor al die productiviteitzoekers hier op Lifehacking.nl.

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]