Check This: in tekst editen

Check_This_testCheck This is een soort kruising tussen een blog en social medium, maar dan anders. En erg leuk! Met Check This maak je posters, die je vervolgens op je profiel deelt. Deze posters kunnen bestaan uit een kop, onderkop, tekst, een foto, video, link, en meer. In de poster kun je vervolgens rechtstreeks in de tekst editen, zodat je meteen ziet hoe je opmaak eruit ziet. Ook kun je in-post(er) onderdelen makkelijk verplaatsen door ze te verslepen.

 

Check This vs. social media en blogs

Het verschil tussen Check This en een social medium is dat je je bij Check This niet op iemand kunt abonneren of vrienden kunt worden. Je hebt een profiel met posters, en anderen kunnen op de posters reageren als ze er (via een tweet van jou bijvoorbeeld) op terechtkomen. Reacties via Twitter op je poster verschijnen meteen naast de poster.

Het verschil met een blog is een stuk kleiner. Je kunt check this prima gebruiken om op te bloggen, een groot nadeel is echter dat RSS-feeds van jouw favoriete check-this’er niet beschikbaar is en dat je dus geen overzicht krijgt wanneer iemand een nieuwe poster heeft geplaatst.

Hoe werkt CheckThis?

Je gaat naar CheckThis.com, klikt rechtsboven op ‘new poster’, en gaat aan de slag met het maken van een poster. Je hoeft nog niet in te loggen, maar je kunt meteen zien of het wat voor je is. Wil je je poster publiceren, dan kan dat anoniem, maar je kunt ook meteen een profiel aanmaken met je Facebook-, Twitter- of Google-account.

Hoe Check This verder precies werkt natuurlijk veel makkelijker uit te leggen door een handleiding in een poster te maken!

Gebruik

Bedrijven gebruiken Check This al om vacatures te posten. Meer voorbeelden voor het gebruik van Check This lees je op hun website.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

  • www.lijstjes.info
    Posted 07/04/2013 7:31 pm 0Likes

    Is de app er straks ook voor iOS?

  • OmeWillem
    Posted 06/04/2013 12:05 pm 0Likes

    Nice! Android app is in ontwikkeling zag ik.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]