Chrome nog sneller starten dankzij FooTab

Chrome gebruik je onder andere omdat het een erg snelle browser is. Maar als je bij het afsluiten van Chrome veel tabbladen open laat staan, dan duurt het opstarten de volgende keer erg lang. Een optie is om alle openstaande tabbladen op te slaan in je favorieten, Evernote of bijvoorbeeld Pocket. Soms wil ik spontaan Chrome afsluiten, terwijl ik nog veel tabbladen open heb staan waarin/waaraan ik werk. De volgende keer wil ik verder waar ik gebleven ben. Het openen van Chrome de volgende keer duurt dan erg lang en soms krijgen sommige pagina’s zelfs een foutmelding. FooTab helpt hierbij.

FooTab

Door de extensie FooTab laden pagina’s in Chrome niet allemaal in één keer, maar achter elkaar. Beginnend bij het tabblad dat bij het afsluiten open stond. Daarna worden één voor één alle andere tabbladen geladen. Dit laden gebeurt op de achtergrond en heeft dus geen invloed op het openen van Chrome. Als je naar een tabblad gaat dat nog niet geladen is, zal deze als eerst volgende geladen worden.

Installeren

FooTab staat niet standaard in de Chrome-store, dus installeren gaat iets anders. Download daarom hier het programma. Open vervolgens de Extensiepagina door te gaan naar ‘Instellingen’, ‘Extra’ gevolgd door ‘Extensies’ en sleep vervolgens het bestand in deze pagina. De extensie is daarna toegevoegd aan Chrome.

Voor FireFox-gebruikers is er de Plug-in BarTab, deze heeft een vergelijkbare functionaliteit.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Oblomov
  Posted 28/02/2014 8:50 am 0Likes

  Bij het installeren moet je het crx bestand downloaden en dan niet aanklikken binnen chrome maar slepen vanuit je download folder naar je extensies tab.

 • Jos
  Posted 28/02/2014 12:35 am 0Likes

  Gedaan, Chrome blijft hem blokkeren. Wellicht versie van Chrome het probleem? Ik heb: Versie 34.0.1847.11 beta-m

 • Jos
  Posted 27/02/2014 12:08 pm 0Likes

  Chrome heeft geen vertrouwen in deze extensie: “Extensions that have been disabled are grayed out and you won’t be able to re-enable them.”

  • Freerk Terpstra
   Posted 27/02/2014 12:21 pm 0Likes

   Vreemd, bij mij werkt het wel. Misschien verwijderen en opnieuw installeren?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]