Citroensap als beautyproduct

Citroenen zijn niet alleen handig in de keuken. Ze kunnen ook op verschillende manieren als beautyproduct gebruikt worden. Lifehacking heeft een aantal tips. Lees ook: 9 alternatieve gebruiken voor cola.

Droge lippen

Als je van nature een droge huid hebt, als het buiten koud is, of als je te weinig vitamines binnenkrijgt kun je veel last van droge lippen hebben. Er zijn allerlei balsems en middeltjes verkrijgbaar die je lippen hydrateren, maar je kunt ook elke avond voordat je naar bed gaat je lippen insmeren met een beetje citroensap. Na een aantal dagen heb je minder last van velletjes en zijn je lippen minder droog.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/zo-kom-je-van-droge-lippen-af/

Haar

Je kunt je haar een paar tinten lichter maken door citroensap in je haar te doen en een wandeling in de zon te maken. Als je dit een keer per week doet, krijg je een mooi, natuurlijk resultaat waarbij het lijkt alsof je highlights in je haar hebt. Het is tevens goedkoop en beter voor je haar omdat er geen chemische bleekmiddelen aan te pas komen, zoals bij veel kapsalons.

Nagels

Als je vaak je nagels lakt, kunnen je nagels donkerder worden door stofjes in de nagellak en de remover. En ook bepaalde schoonmaakmiddelen kunnen je nagels zwakker en donkerder maken. Meng een theelepel citroensap met twee theelepels olijfolie en breng dit goedje op je nagels aan. Als je dit een paar weken regelmatig blijft doen, zul je zien dat je nagels weer lichter en veel sterker worden.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/wat-zeggen-je-nagels-over-je-gezondheid/

Puistjes

Citroensap werkt heel goed tegen een vette huid en heeft een antibacteriële werking, waardoor het puistjes kan helpen voorkomen. Was voordat je naar bed gaat je gezicht eerst met water. Daarna was je het met citroensap en laat je het zo’n 10 minuten inwerken. Was daarna heel goed je gezicht met water, zodat het citroensap helemaal weg is.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]