Collega’s: zo word je niet meer gestoord

Je kunt maatregelen nemen die ervoor zorgen dat collega’s je minder lastig vallen. Want al die onderbrekingen zijn misschien wel gezellig, maar ze kunnen je wel belemmeren om je doelstellingen van die dag te bereiken. En dus is het slim om ervoor te zorgen dat je zo ongestoord mogelijk kunt werken.

Ik heb drie tips voor je die ik hieronder toelicht:

Zorg voor een ‘onaantrekkelijke’ werkplek
Hoe uitnodigend is jouw werkplek voor anderen om langs te komen? Een lege stoel, snoeppotten, voorraden kantoorartikelen en printers hebben een magische uitwerking om bezoekers aan te trekken. Haal deze dingen dus weg.

Plan ongestoord werken in
Zorg ervoor dat je iedere dag de activiteit ‘ongestoord werken’ in je agenda opneemt. Op die momenten zorg je er zelf voor dat je niet gestoord kan worden door je collega’s door;
• Je email af te sluiten.
• Je telefoon uit te zetten of door te schakelen naar bijvoorbeeld de telefoniste.
• Alleen te gaan zitten.
• De deur van je kantoor te sluiten.

Stuur mensen weg (maar wel met een boodschap)
Komt er toch iemand aan je bureau staan, vraag dan wat die persoon wil en hoeveel tijd hij nodig heeft voor vraag en antwoord. Geef vervolgens aan wanneer je wel ruimte hebt de betreffende persoon te helpen.

Mensen worden liever op een later moment goed door je geholpen dan dat je het nu even snel, en misschien wel half, tussendoor doet.

Ben je eigenlijk zelf je grootste stoorzender doordat je niet geconcentreerd kunt werken? Het artikel ‘help jezelf aan een betere concentratie’ kan je dan zeker helpen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author