Command-C – Kopieer en plak tussen je Mac en iPhone of iPad

Command-C is een gedeeld klembord waar al je Apple-apparaten toegang tot hebben. Kopieer een bestand of een tekst naar het klembord op je Mac en je kunt het naar je iPhone of iPad sturen. Het enige wat je doet is de “share” knop op je Mac gebruiken in de applicatie, of de app openen op je iOS apparaat. De applicatie ondersteunt platte en opgemaakte tekst en afbeeldingsformaten JPEG, JPEG2000, PNG en TIFF. Voor de echte power-users heeft Command-C sneltoetsen, bookmarklets en URL-schema’s.
De communicatie tussen de apparaten gebeurt niet via internet, maar door middel van je lokaal netwerk. Beide apparaten moeten dus op hetzelfde wifi netwerk zitten. De communicatie is versleuteld en er wordt niets over het internet verzonden naar andere partijen.
Command-C is niet de eerste klembord-applicatie. Voorgangers zijn onder andere Pastebot, Evercopy en Flick. Command-C onderscheidt zich door delen op de achtergrond mogelijk te maken en simpelweg je klembord te delen tussen je apparaten.
Daarnaast is het nu mogelijk om data tussen Macs te delen (iets wat al standaard mogelijk is met Airdrop) en je ziet een volledige historie van je klembord.
Command-C
Volledige_scherm_31-03-14_07_05
Het fijne aan Command-C is dat het op de achtergrond zijn werk doet. Het voelt heel normaal om een tekst op je Mac te schrijven en deze te kopieren naar de iPhone om ergens in een app te plakken. Maar het hoeft niet alleen tekst te zijn. Een screenshot van een iOS app is nu makkelijk gemaakt en gedeeld naar mijn Mac om te gebruiken in een tekst.
Een nadeel die ik op mijn Mac ondervind is dat de notificatie niet altijd zichtbaar is. Ik weet nog niet of dat een probleem is door mijn Growl instellingen of dat er iets anders aan de hand is. Tevens zou het interessant zijn om direct meerdere bestanden via het klembord te versturen.
Command-C is beschikbaar voor iOS ($3,99) en OSX (gratis)

(Fotocredits: Sielan via Shutterstock)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

Leave a comment

[wpterms id="3193"]