Convergate introduceert toekomst van browsergeschiedenis

Convergate introduceert de toekomst van browsergeschiedenis. Met de ‘Full History Search’ plug-in voor Google Chrome van Convergate wordt het op inhoud doorzoeken van pagina’s die in het verleden zijn bezocht mogelijk gemaakt.

153788-Screen Full History Search (2)-d8a822-original-1421414930Kun jij ook die ene site waar je laatst nog bent geweest niet terugvinden? Maandelijks bezoeken Nederlandse internetgebruikers meer dan 2.894 webpagina’s. Het kan daarom al snel moeilijk zijn om eerder bezochte pagina’s terug te vinden. De ‘geschiedenis’ functie van huidige webbrowsers onthouden op welke pagina’s je bent geweest, maar daarvoor moet je wel de paginatitel of URL onthouden. Het terugvinden van een eerder bezochte pagina kost daarom al snel veel tijd en leidt in veel gevallen tot frustratie.

Google Chrome plug-in

Wat internetgebruikers wel onthouden is een deel van de inhoud die op de pagina valt te vinden. Dat is ook vaak de reden waarom een pagina wordt teruggezocht. Convergate introduceert daarom de ‘Full History Search’ plug-in waarmee alle tekst op een webpagina terug doorzocht kan worden. Full History Search is een plug-in voor Google Chrome die niet alleen onthoudt op welke pagina’s je bent geweest, maar ook wat er op de pagina’s staat. De zoekfunctie helpt gebruikers de verloren pagina’s op het internet weer terug te vinden. Een gratis versie van de plugin is vanaf nu beschikbaar in de Chrome Web Store.

“Met de ‘Full History Search’ plug-in voor Google Chrome wordt het doorzoeken van je browsergeschiedenis eindelijk relevant gemaakt. Zo helpt de toepassing gebruikers bij het terugvinden van eerder bezochte websites. Onze plug-in helpt bijvoorbeeld studenten bij het terugvinden van onderzoeksmateriaal, thuiskoks bij het terugvinden van recepten en gezinnen bij het terugvinden van dat ene leuke vakantieadres”, aldus oprichter van Convergate Martijn Verbove.

http://www.youtube.com/watch?v=Qf_7wRM6Phw

Kickstarter campagne

Met de lancering van de plug-in voor Google Chrome start Convergate met een campagne op het bekende crowdfundingplatform Kickstarter. Doel van de campagne is het ophalen van 10.000 euro om de functionaliteiten van de plug-in verder uit te breiden. Met een investering vanaf 1 euro kunnen ‘backers’ op Kickstarter de eerste en uitgebreide versie van ‘Full History Search’ verkrijgen met onder andere ondersteuning van andere webbrowsers. Later zal onder andere meer lokale opslag en samenwerkingsfuncties worden toegevoegd.

Toekomst van Convergate

Naast de ontwikkeling van Full History Search, werkt Convergate aan de missie om internetgebruikers de mogelijkheid te geven om eigen persoonlijke data te verzamelen en deze te gebruiken in hun eigen voordeel. Zo werkt Convergate aan een oplossing om eigen data te verhandelen met het bedrijfsleven.

Data-collectie

Volgens hun eigen FAQ slaat Convergate alles lokaal op en deelt Convergate geen gegevens met derden.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]