Coronavirus: kan ik nog wel op vakantie?

We horen je. Ook wij vinden het ‘wel erg dichtbij komen’ met dat hele coronavirus. Vooral nu het ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies heeft afgegeven voor Noord-Italië en er praktisch een volledig Canarisch eiland in quarantaine zit. De vraag is dan ook meer dan legitiem: kan ik nog wel gewoon op vakantie?!

De uitbraak van het coronavirus is met een dikke 82.000 besmettingen wereldwijd toch wel een dingetje aan het worden. Zelfs in het nuchtere Nederland voelen we de hete corona-adem in de nek hijgen. Niet raar natuurlijk, met tientallen bevestigde gevallen in de landen om ons heen. Maar is het dan nog wel slim om op vakantie te gaan? Of moet je die peperdure annuleringsverzekering op je Easyjet-tickets zo snel mogelijk inzetten?

Negatief reisadvies?

Zolang je niet naar Noord-Italië of bepaalde delen van China reist, kan je (op dit moment) gewoon volop gaan genieten van je welverdiende vakantie. Of je helemaal suf netwerken op die belangrijke zakenreis. Máár, de geïnfecteerde gebieden worden non-stop gemonitord en het reisadvies kan deze dagen snel veranderen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert dan ook: “Reizigers moeten zich voorafgaande aan de reis goed informeren over de situatie op de plek van bestemming.”

Gelukkig is het simpel om de situatie op je bestemming te checken. Hiervoor kan je even kijken op Nederlandwereldwijd.nl, het twitterkanaal van Buitenlandse Zaken volgen of je downloadt de Reisapp Buitenlandse Zaken (Android of iPhone). Hier krijg je als eerste te horen wanneer er iets verandert in een reisadvies, en weet je bovendien welke gebieden worden aangemerkt met het label ‘verhoogd risico’.

Volg de corona-uitbraak in realtime

Zeggen alle cijfers je weinig? Deze interactieve wereldkaart trackt in (semi) real-time het aantal besmettingen, en toont met duidelijk kleuren waar het COVID-19-virus actief is. Ook interessant: er wordt getoond hoeveel mensen van het coronavirus herstellen (groen) en hoeveel eraan overleden zijn (grijs).

De boodschap mag duidelijk zijn: laat je vooral niet verrassen! Als je van plan bent te gaan reizen is dat (in de meeste gevallen) geen enkel probleem, zolang je de actuele ontwikkelingen scherp in de gaten houdt.

Wil je jezelf optimaal beschermen tegen het coronavirus? Lees hier wat je kunt doen om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden.

Tell Us What You Think
5Te gek9Leuk0Serieus?3Meh...8Stom

About Author

1 Comment

  • Rolf
    Posted 27/02/2020 11:52 am 0Likes

    Er is al enkele dagen geleden hert Coronavirus geconstateerd op Tenerife maar staat er nog steeds niet op. Dat maakt deze kaart dus niet echt betrouwbaar en actueel.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]