HOW TO: besmetting van het coronavirus voorkomen

Mondkapjes en virusmaskers zijn haast niet meer aan te slepen, want met besmettingen in Italië, Groot-Brittannië en Duitsland lijkt het coronavirus steeds dichterbij te komen. Gaan we dan toch allemaal dood?

Nee. Nou ja, uiteindelijk wel natuurlijk, maar niet per se aan dat virus. Het is aannemelijk dat het coronavirus ook naar Nederland komt, maar we blijven nu eenmaal een land van pikken die lekker werken. Laboratoria zijn erop voorbereid en in ziekenhuizen worden al protocollen uitgerold om mensen met de Kung Flu op te vangen. De ervaring die onze gezondheidszorg heeft opgedaan met de SARS- en ebola-uitbraak komt daarbij goed van pas. Dus laat je niet gek maken door klikbeetmedia, maar wees niettemin op je hoede.

Tips om besmetting coronavirus te voorkomen

coronavirusNiet elk mondkapje is hetzelfde. De 3M-mondkapjes van de bouwmarkt zijn al een begin, maar alleen een FFP-masker kan echt virussen tegenhouden. Ga je dan toch geld weggooi… euh, uitgeven, zorg dan dat je maskers van niveautje FFP2 of FFP3 zijn. Verder zijn de standaard handelingen om griep te voorkomen afdoende:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • F5 dagelijks Lifehacking.nl voor meer tips.

PS Je pakketjes van AliExpress zijn veilig. Het virus valt buiten het lichaam in no-time uit elkaar. Zeker op karton, bubbeltjesplastic of andere spullen.

Ook lezen: Bereid je voor op de griep der griepjes!

Tell Us What You Think
42Te gek31Leuk23Serieus?23Meh...64Stom

6 Comments

 • tim
  Posted 26/02/2020 8:08 am 0Likes

  De meeste mensen overleven Corona virus wel, wat het ‘gevaarlijkst’ is, zijn de heftige “preventieve” maatregelen die de maatschappij behoorlijk kunnen verstoren en het effect op de wereldeconomie (in combinatie met paniek). Dat is het gevaarlijkst.

 • Gfrfh
  Posted 25/02/2020 9:36 pm 0Likes

  Ik blijf er gewoon vanuit gaan dat het airborne tot 10m is, en dat het tot 10 dagen op materiaal kan blijven overleven.

 • TIm
  Posted 25/02/2020 9:04 pm 0Likes

  als thuisbezorgd en de weedboet maar operationeel blijven.

 • Gerard
  Posted 02/02/2020 12:39 pm 0Likes

  De belangrijkste tip staat er niet bij, waarom nou niet!
  Je krijgt die tip helegaar gratis:
  Neem ten minste drie gram vitamine C als ascorbinezuur per dag.Klaar.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]