CreativeLIVE: gratis online workshops

Via het internet kun je al veel leren, maar het gratis professionele lesmateriaal dat aangeboden wordt, wordt steeds beter. CreativeLIVE is hier en goed voorbeeld van. CreativeLIVE is een nieuwe startup van Tim Ferriss, de auteur van ‘de 4-urige werkweek’. Op creativelive.com kun je gratis professionele live webinars volgen over diverse onderwerpen, via een chat vragen stellen aan de docent en in contact komen met andere deelnemers. De workshops zijn verdeeld in 5 categorieën: fotografie, business, software, design en video & film.

Is het de moeite waard?

Ja, anders was het hier niet besproken 😉 De twee workshops die ik deels heb gevolgd waren van bijzonder goede kwaliteit, wat geen verrassing is bij een project van de hand van Ferriss. Het gaat om de workshop Fundamentals of Digital Photography 2013 door fotograaf John Greengo en Smart PR for Artists, Entrepreneurs and Small Business, door Ryan Holiday (auteur van Trust me, I’m lying). Na slechts een uur van de fotografie-workshop gevolgd te hebben, heb ik al veel nieuwe kennis opgedaan over mijn camera. Ook de PR-workshop was erg interessant én leuk om te volgen, mede door de vijf ondernemers die live in de studio een elevator pitch hielden en hulp kregen bij het opbouwen van hun onderneming.

Hoe werkt het?

Op creativelive.com kun in de calendar zien welke workshops gepland staan. De tijden die aangegeven staan, zijn in Pacific time, maar als je in je profiel aangeeft in welke tijdzone je zit, wordt dit automatisch aangepast. Ook kun je ze onderin het scherm aanpassen naar CET of GMT. De workshops hebben een verschillende duur: van enkele uren tot een paar volle werkdagen. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je in deze workshops ‘enrollen’. Kort nadat de de workshop is afgelopen, wordt hij herhaald. Na deze herhaling is hij alleen nog maar te downloaden tegen een vergoeding variërend van $ 99,- tot meer dan $ 200,-. Dit systeem is eigenlijk gewoon ouderwetse TV in een nieuw jasje, maar het is zeker de moeite waard om eens te kijken of het wat voor je is.

Ben je online aanwezig bij een workshop, dan kun je in de chat vragen stellen, deze worden door leden van het team van CreativeLIVE voorgelezen. De medewerkers van CreativeLIVE gaan ook in op het antwoord door door te vragen, waardoor het behandelen van de door kijkers gestelde vragen ook daadwerkelijk meerwaarde heeft.

Screenshot van John Greengo tijdens zijn workshop
Screenshot van John Greengo tijdens zijn workshop

creativelive.com

Over gratis online leren schreven we eerder al over onder andere DuoLingo, waarmee je een tweede (of derde of vierde) taal kunt leren en MindMapp, waarmee je leert hoe je een mindmap maakt.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Max
  Posted 23/03/2013 2:09 am 0Likes

  Volgens mij is het een startup van Chase Jarvis, en heeft Tim Ferriss alleen een 2-daagse workshop gedaan. http://techcrunch.com/2012/10/09/creativelive/

 • Michiel
  Posted 06/03/2013 11:05 am 0Likes

  Zeker de moeite waard!

  het is zeer veel video materiaal, meestal bestaat het uit sessies van meerdere dagen (2-3) met zo’n 5 1/2 uur video per dag. Tot nu toe heb ik genoten van de rebroadcasted versies van Hacking your Education van Dale Stephens en 4-hour chef van Tim Ferris. Beide Super goed.

  Als je live mee doet is er natuurlijk een grote hoeveelheid meerwaarde te winnen. maar je moet er wel echt een paar dagen voor wegzetten in je agenda. Gelukkig hebben we tijdverschil, dit betekent dat je zo rond 5 uur (tijdzone verschil met zomertijd even niet meegenomen) begint en midden in de nacht klaar bent. Wat prima te combineren is met een drukke baan 😉 En dan is het live mee doen ook nog eens gratis. Meedoen want je input kan via de chatroom de sessie beinvloeden, de hosts zorgen er voor dat ze jouw berichten voorlezen, mits ze die uitkiezen. En je maakt kans om als publiek aanwezig te zijn, maar ik denk dat je dan de ticket wel zelf moet regelen.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]