Dankzij deze website hoef je nooit meer in de file te staan

Iedereen die vaak in de file staat is er wel mee bekend: voordat je weggaat ververs je telkens Google Maps en andere filemelders om te kijken hoelang je over de trip gaat doen. Als de file is afgezwakt, sprint je naar de auto om zo snel mogelijk je bestemming te bereiken. Wist je dat er een website is die je deze taak uit handen neemt? Lees ook: Welke automerken zijn het goedkoopst in onderhoud?

Wanneer

De website met de toepasselijke naam When2Leave is erop gericht om de actuele reistijd van een opgegeven trip weer te geven. Ook kun je zien hoe lang deze reis duurt op een rustiger moment. De website haalt zijn data van Google Maps en kiest automatisch de kortste route naar de bestemming die je opgeeft.

when2leave-1

Bovenstaande zoekopdracht was laat in de ochtend, waardoor er hooguit 1 minuut vertraging was. Vroeger en later op de dag verandert dit natuurlijk

Alarm

De actuele reistijd is iets wat een website als Google Maps ook kan. Het grote voordeel van When2Leave is dat je een alarm kunt instellen voor het moment dat de reistijd onder een bepaald punt daalt. Wanneer je besluit om de file af te wachten, kun je rustig op je alarm wachten.

when2leave-2

Als de actuele reistijd 1 uur en 40 minuten zou zijn, kon je dankzij het getal boven ‘Average’ (gemiddelde) zien dat je flink wat vertraging hebt. Geen zin om telkens Google Maps te verversen? Stel dan gewoon een alarm in voor het moment dat de reistijd onder een bepaald punt zakt!

Je kan bijvoorbeeld instellen dat je een melding krijgt als de reistijd onder de 1 uur en 20 minuten is gezakt. Zo weet je dat de files zijn afgenomen. Je browser geeft je een melding als het zover is, en je kan rustig in de auto stappen.

Via: When 2 Leave

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]