Dashkards: Sneltoetsen als kaart op je bureau

1 van de vele dashkards

Een aantal keren kwam al in de reacties onder eerdere berichten op Lifehacking.nl voorbij op welke manier je het makkelijkste een overzicht van sneltoetsen kan krijgen. Voor Mac gebruik ik altijd een website die het leren van sneltoetsen net iets anders aanpakt dan andere sites.

Dashkards.com maakt voor veelgebruikte apps een kaart met sneltoetsen. Deze kaartjes zijn, zoals de naam al doet vermoeden, bedoeld om op je bureau neer te zetten en zo makkelijk alles uit te zoeken. Apps zoals Pixelmator, Sparrow, Mail, Evernote hebben een overzicht gekregen met de app-specifieke sneltoetsen.

Het aanbod is verbazend goed. Tot nu toe was er voor de programma’s die ik vaak gebruik altijd wel een kaart beschikbaar. En de kaart die de algemene sneltoetsen in Mac geeft maakt het aanbod helemaal compleet.

Het grote voordeel van uitgeprinte kaartjes is dat je met je werk op je laptop bezig kan blijven en toch snel op je bureau een overzichtje hebt van alle apps die je gebruikt en de corresponderende sneltoetsen. Dit heeft mij heel erg geholpen bij het leren van de sneltoetsen in verschillende programma’s. Het is volgens mij een dan ook een aanrader voor iedereen die op een makkelijke manier een overzicht wil hebben van de sneltoetsen in je meest gebruikte programma’s.

En mocht je dan toch graag op je computer deze handige kaarten gebruiken? Dashkards heeft ook een mogelijkheid om (alleen vanuit Safari) kaarten toe te voegen aan je dashboard. Wat wil je nog meer?

Meer informatie en een volledige lijst van apps staat op de site van DashKards. Wil je een hele mooi versie dan kan je deze aanschaffen op een zustersite van Dashkards, Keyboard Kahuna.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

4 Comments

 • Marco
  Posted 27/12/2011 2:18 pm 0Likes

  Ik geef de voorkeur aan Keycue van Ergonis (http://www.ergonis.com/products/keycue/)… één oplossing voor al m’n keyboard shortcuts 🙂 Ik gebruik het al een aantal jaar en zou niet meer zonder willen.

 • Klaas Kooistra
  Posted 25/12/2011 11:26 pm 0Likes

  Ik heb even wat gezocht, maar niet iets gevonden wat in de buurt komt. Als er wel zoiets dergelijks is dan hoor ik het graag in de reacties!

 • coen
  Posted 25/12/2011 12:36 am 0Likes

  Is er een vergelijke site voor Windows sneltoetsen?

 • dt-checker
  Posted 24/12/2011 1:20 pm 0Likes

  Deze kaartjes zijn, zoals de naam al doet vermoeden, bedoelt(?!) om op je bureau neer te zetten

Comments are closed.