Dataverbruik verminderen in iOS 10

iOS 10 kan oneindig veel meer dan de eerdere versies van het besturingssysteem. Dat is geweldig, maar komt ook met nadelen. Als je niet oppast, wordt je volledige databundel leeg geslurpt terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig is. Je kunt namelijk vrij eenvoudig het dataverbruik verminderen op je iPhone (of iPad). Lees ook: Waar vind ik mijn sluimerende wekkers in iOS 10?

App-updates en achtergrondupdates

Nog niet zo heel lang geleden was het updaten van iPhone-apps via de mobiele verbinding ondenkbaar. Inmiddels is dat de gewoonste zaak van de wereld, maar eigenlijk is dat natuurlijk zonde. Je kunt het vrij eenvoudig uitschakelen door te navigeren naar Instellingen / iTunes en App Store en daar Gebruik mobiele data uit te schakelen. Echter, niet alleen de apps zelf worden bijgewerkt, maar ook de informatie die in die apps beschikbaar is. De meeste apps proberen dat op de achtergrond te doen (zodat jij er minder last van hebt), maar ook dat kun je beperken. Navigeer naar Instellingen / Algemeen / Ververs op achtergrond. Je kunt het verversen voor alle apps of voor individuele apps uitschakelen.

Wifi-assistentie uitschakelen

Je hebt weleens van die momenten dat een wifi-verbinding niet helemaal lekker werkt, en dat je mobiele verbinding dan zelfs sneller is. Apple dacht: daar maken we gebruik van. De functie Wifi-assistentie is zo ontworpen dat wanneer je draadloze verbinding kuren heeft, de mobiele verbinding het overneemt. Handig, maar dat gaat dus ten koste van je databundel zonder dat je het merkt. Gelukkig kun je hier ook korte metten mee maken. Je doet dit door te navigeren naar Instellingen / Mobiel netwerk en vervolgens helemaal naar beneden te scrollen (de functie is nog eens goed verstopt ook). Schakel de optie Wifi-assistentie uit (je kunt daar ook direct zien hoeveel megabyte er al gebruikt is via deze methode).

iCloud Drive uitschakelen

Deze optie klinkt natuurlijk allerminst aantrekkelijk als je gebruikmaakt van iCloud Drive, maar geen zorgen, je hoeft niet de gehele functie uit te schakelen. Het probleem is dat iCloud Drive niet alleen maar actief is als je verbinding hebt met een draadloos netwerk, maar dat ook je mobiele verbinding wordt gebruikt. Om dit uit te schakelen navigeer je naar Instellingen / iCloud / iCloud Drive. Scrol vervolgens helemaal naar onderen (wederom lekker verstopt) en schakel de optie Gebruik mobiele data uit.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]