David Allen over de essentie van GTD (en Lifehacking en systemen)

Speciaal voor Lifehacking was David Allen, bekend van de bestseller Getting Things Done. Prettig en efficient werken zonder stress, bereid te reageren op wat de essentie van GTD is en wat hij ziet van Lifehacking.

De uitleg van David Allen bevat weer een paar mooie quotes en paradoxes. De aansporing om vooral na te denken over wat je wil en daar energie in te steken, is een wezenlijke. En als dat lukt, dan word je weer extra kritisch in welk systeem je wil gebruiken om je te ondersteunen.

GTD, when really incorporated, is a thought process (…). You have to think and that is not a natural process. Thinking actually requires thinking. Outcome and action thinking does not happen by itself. You actually have to work on it. You have to do that. The technology and the tools can make it easier to help you what to think about.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Peter De Backer
  Posted 07/08/2014 4:27 pm 0Likes

  Ik denk dat de bedoeling van David A. vooral is aan te geven dat je GTD niet implementeert door een tool te installeren op je pc en klaar is kees.
  De tool is de kers op de taart maar je moet wel eerst de taart gebakken krijgen: het recept begrijpen en dan ook effectief het deeg maken, het beslag mengen en de oven op de juiste temperatuur zetten alvorens te kunnen bakken: dat is het denkproces waar hij naar verwijst.
  Kortom ik vond het een best aardig filmpje… 🙂

  Peter

 • Job Baart de la Faille
  Posted 04/08/2014 2:05 pm 0Likes

  Ik vind het verhaal niet helemaal duidelijk. Als je het hebt over de essentie dat is dit het toch niet helemaal.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]