David Allen over GTD instrumenten

Hoe belangrijk zijn de instrumenten die je gebruikt voor GTD ofwel Getting Things Done? We geven op Lifehacking vaak tips en richtingen voor zowel online als offline instrumenten, maar doet het er echt toe? David Allen geeft in een twee minuten video zijn visie op deze vraag

Het gaat niet om de middelen, maar de mentaliteit om met GTD aan de slag te gaan.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Els
  Posted 09/04/2011 9:07 am 0Likes

  Ik werk ook met een papieren versie. Vroeger (toen ik nog niet wist wat GTD was, maar wel iets vergelijkbaars deed) deed ik alles met Stickies op m’n laptop, maar toen kreeg ie een virus waardoor ik vrijwel alles kwijt was. Ook mijn to do-lijstjes dus :/ Ik heb een paar dagen als kip zonder kop rondgelopen. Toen ben ik compleet afgestapt van dat soort zaken digitaal bijhouden.

 • Dennis
  Posted 05/04/2011 11:10 am 0Likes

  Ik ken dit probleem heel goed. Ik had ook de verwachting dat de tools mij meer GTD minded zouden maken. Maar dat was duidelijk niet het geval. Een goede vriend van mij is helemaal naar een papieren versie van de GTD methode gegaan. Werkt helemaal perfect voor hem.

 • Edwin
  Posted 01/04/2011 7:06 am 0Likes

  Het is soms grappig te zien hoe moeilijk mensen systemen maken. Kijk maar een naar dit forum. Soms raken ze helemaal de weg kwijt in applicaties en komen er nog meer applicaties bij. Ik denk dat David hier een punt heeft. Hou het gewoon simpel, duidelijk voor je zelf. En simpel systeem die gemakkelijk te onderhouden is werk het beste. Dit kan voor iedereen anders zijn. Richt je op de basis van GTD en zoek daar de tools bij die voor jouw werken.

 • Richard
  Posted 31/03/2011 1:33 pm 0Likes

  Offline is geen synoniem voor papier.

  Offline systemen waarbij je geen internetverbinding bij nodig hebt. Dit kan dus ook software zijn. Een client, een app of iets anders. http://nl.wikipedia.org/wiki/Offline

  Offline systemen zijn erg belangrijk voor GTD. Je wilt namelijk altijd bij je data kunnen en niet afhankelijk zijn van het internet, een server, oid.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]