De 10 beste Evernote hacks (winnaars boek)

EvernoteTwee weken geleden begonnen wij de ‘Evernote hack wedstrijd‘. Kom met je best Evernote hack en win een handig boek. Veel inzendingen, moeilijke keuze om te maken! Toch is het gelukt. Hier is de top 10 met Evernote hacks.

 1. Leeg je tijdschriftenmand. Martijn had de tip om je tijdschriften op te slaan in Evernote. Wat hij schreef: ‘Laat 1 keer per maand je tijdschriften ontdoen van binding. Zorg dat je Outlook mail met het onderwerp #EN (als een twitter hashtag) doorstuurt naar je Evernote mailadres. Scan de losse pagina’s in naar PDF op een scanner met multifunctional scanner die ook mailfunctionaliteiten heeft (bijvoorbeeld op je werk). Mail de pdf met als onderwerp de titel van het tijdschrift, categorie en de tag. Wacht tot je een volledig doorzoekbaar PDF versies van je tijdschriften in Evernote hebt.‘ Dit is de grote winnaar omdat het een echte lifehack is. Tijdschriften zijn nog niet allemaal online te verkrijgen, dus je zorgt er gewoon voor dat je ze als pdf kan lezen. Een opgeruimde tijdschriftenbak is het gevolg en je hebt altijd leesvoer bij je!
 2. Scan je loyalty kaarten. Iedereen vergeet wel eens zijn Albert Heijn bonuskaart. Dan wel je kaart van het benzine station of je air miles kaart. Nu hebben niet alle winkels een systeem dat met postcodes werkt, maar daar heeft Eric een oplossing voor: ‘Scan al je loyalty kaarten en zet ze in Evernote. Op die manier laat je eventjes je iPhone/Blackberry zien en je hebt je korting!’
 3. Administratie scannen. Deze kwam van Fokke. Fokke zegt: ‘Scan alle inkomende post die interessant is naar PDF bestanden en laat het naar je mailaccount sturen. Voeg tags toe als: ‘Telefoon’ ‘factuur’ of ‘auto’. En vervolgens berg je al je papieren op in een map. Nu kan je snel je telefoonrekening terugvinden en bijna iedereen neemt inmiddels genoegen met een digitaal exemplaar of printje.’ Makkelijk, snel en handig. Een echte lifehack!
 4. Je verlanglijstje. Deze hack kwam twee keer terug, bij Eric en bij Daniel. Daniel schrijft: ‘Ik maak een verlanglijstje en geef die aan klanten of vrienden/familie. Hier staan dingen als een pakje houtskool van 2 euro tot dure fotolenzen op. Uiteraard wordt er een verschil gemaakt in lijstjes voor privé en bedrijf.’ Op deze manier kan je je lijstje altijd up-to-date houden, en je kan het ook makkelijk delen!
 5. Paspoort, verzekeringspapieren en rijbewijs. Mischa zei: ‘Scan ze in en zet ze in Evernote, altijd handig om bij je te hebben.’
 6. Digitaal scrapbooken. Toch wel één van de leukste dingen om te doen als je van foto’s en knutselen houdt is scrapbooken. Marjolein doet dat in Evernote: ‘Ik gebruik Evernote om foto’s, knipsels en websites van/over sieraden te verzamelen die mij inspireren, met name voor de opdrachten voor mijn cursus edelsmeden. Een digitaal scrapbook dat ik overal kan bekijken!’
 7. Tijdschema’s opslaan. De 3e van Eric. ‘Maak een foto van de busschema’s en treintijden. Maak er ook één van de fitness club en dergelijke. Op die manier weet je altijd waar je moet zijn, wanneer.’
 8. Recepten mailen. Ellen kijkt gewoon eventjes in haar Evernote als ze in de winkel staat en geen idee heeft wat ze wilt eten. ‘Plak je favoriete recepten in Evernote (inclusief lijst met ingredienten), moet je dan spontaan iets te eten verzinnen, heb je altijd een aantal goede ideeën bij de hand.’
 9. Delen van cases. Als Peter een goed online voorbeeld ziet van waar hij training in geeft, slaat hij het op in Evernote. Vervolgens als hij training geeft deelt hij die notebook met de cursisten en hebben ze gelijk een goed voorbeeld!
 10. Foto kilometerstand. Michiel zegt: ‘Maak regelmatig een fotootje van je kilometerstand van je auto en email het direct vanaf je mobiel naar je evernote. Handig voor de administratie.’ Handig, snel en een  goede hack.

Martijn Bloksma is dus de gelukkige winnaar van het boek Mind Performance Hacks. Eric, Fokke en Daniel hebben het boek Upgrade Your Life gewonnen met hun tweede, derde en vierde plek! Niet gewonnen? Helaas, gelukkig kan je genoeg van deze post leren, en zijn we allemaal een beetje een winnaar!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

19 Comments

 • Cécile
  Posted 14/02/2012 5:37 pm 0Likes

  Ik gebruik evernote vooral als gesorteerde geheugensteun.
  – tips van vrienden voor mooie hotels, leuke musea of winkeltjes die ik ooit terug wil kunnen vinden
  – boeken die ik ooit nog eens wil lezen (eventueel door even een foto van de kaft te maken in de winkel)
  – muziek die ik eens moet opzoeken
  – inderdaad ook reistijden en routebeschrijvingen
  – de code die ik moet invullen als ik een volleybalwedstrijd fluit
  – het typenummer van mijn stofzuiger voor als ik nieuwe zakken nodig heb; en van mijn printer voor als ik nieuwe cartridges nodig heb (pas in een winkel denk ik namelijk: oh ja ik had nog nieuwe vulling nodig!)
  – verlanglijstjes van mezelf of van anderen
  etc etc etc, superhandig!

 • Dominique Dejonghe
  Posted 10/10/2011 9:36 pm 0Likes

  Voor nog meer tips: Evernote Essentials eBook. Have a look here: http://goo.gl/AUb8b (affiliate link)

 • Bircherry
  Posted 05/08/2010 6:30 pm 0Likes

  Wat doet iedereen toch moeilijk met scannen. Ik start Evernote op mobiele telefoon (New Note – Snapshot) en neem gewoon een foto van hetgeen ik moeite waard vind (stuk tekst, product, recept, krantenartikel, etc.). Zodoende meteen in Evernote en geen gedoe met scannen.
  Andere optie is om Microsoft One Note daarvoor te gebruiken. Dat synchroniseert tussen mobiel en computer. Zo voorkom je dat gevoelige info in cloud komt/blijft hangen.

 • Mischa Coster
  Posted 10/02/2010 2:27 pm 0Likes

  He, sta ik net op de 5e plaats 🙂 Gelukkig ken ik UYL al een beetje… Ik vind persoonlijk nr 10 van Michiel erg handig: de kilometerstand! Slim!

  @Pjotter: Daar zeg je wat. Gelukkig is mijn gehele computer met encryptie beschermd, evenals mijn iPhone. In mijn situatie maak ik me daar niet zo veel zorgen om… Ik ben nogal eehhh ‘security-aware’ zeg maar. Maar een goede social engineer zal je niet tegenhouden denk ik. In dat geval zijn er nog wel ergere dingen die ik kwijt ben dan mijn paspoort scan 🙂 De tip van enkel je paspoort nummer opslaan via de link van @QuickSilver vind ik wel een slimme!
  Heb trouwens Premium account dus wel beveiligde verbinding (min of meer, via SSL)

 • Pjotter
  Posted 06/02/2010 1:30 pm 0Likes

  @QuickSilver. Bedankt voor de link. Inderdaad oppassen dus met gevoelige info en het verbaast me dat hier op Lifehacking daar zo luchtig over wordt gedaan. Dit moet toch veiliger kunnen!
  Eigenlijk zou ik dus het gemak willen hebben van Evernote, maar dan wel zeer veilig. Zijn er mensen die een soortgelijke database hebben op bijvoorbeeld een eigen NAS of server, zodat je wel van diverse locaties kan inloggen. Heb zelf jaren gewerkt met ClipMate, maar vind de betaalde versie van Evernote toch echt veel beter. Zeker de combinatie met de ScanSnap en dan opslaan als PDF is super.

 • Jan van der Ploeg
  Posted 03/02/2010 9:22 pm 0Likes

  Tip 1: grappig, ik koop juist tegenwoordig meer tijdschriften en print steeds meer uit. Dit om leuk/lekker/gezellig te lezen zonder naar een beeldscherm te hoeven turen. Zo zie je maar weer, ieders zijn voorkeuren.

 • QuickSilver
  Posted 01/02/2010 9:07 pm 0Likes

  Evernote is geweldige app… maar…….. http://antivirus.about.com/od/securitytips/a/evernotetip.htm

 • Martijn Bloksma
  Posted 01/02/2010 2:20 pm 0Likes

  @Hans, ik bedoel inderdaad dat je je tijdschriften ontdoet van de lijmrand, zodat de bladzijden los zijn. Als je de bladzijden met de hand in moet scannen kun je er inderdaad beter niet aan beginnen. misschien is het dan handiger om alleen de interessante artikelen te scannen…

 • Hans
  Posted 01/02/2010 2:00 pm 0Likes

  Wat betekent “‘Laat 1 keer per maand je tijdschriften ontdoen van binding.”? Losse bladzijden van maken die je vervolgens in-scant? Ik moet met de hand in-scannen, lijkt me een heel werk…

 • Dennis
  Posted 31/01/2010 10:11 pm 0Likes

  @Pjotter: dat is ook mijn grote probleem met Evernote. Ik zal nooit privacygevoelige zaken hierin bewaren. Probleem is ook dat de gratis variant van Evernote geen beveiligde uploadverbinding heeft. In de cloud zijn je stukken dus ook niet helemaal veilig.

 • Pjotter
  Posted 29/01/2010 10:16 pm 0Likes

  Leuk je paspoort, rijbewijs, nota’s in Evernote, maar hoe beveilig je dit goed op je PC. Als iemand je PC steelt of even er achter kruipt terwijl deze aanstaat zijn privégegevens wel erg makkelijk toegankelijk. Zijn er mensen die hier een oplossing voor hebben (Evernote in een beveiligde directory, screensaver met password). Graag suggesties.

 • putterioni
  Posted 29/01/2010 8:34 pm 0Likes

  Leuk artikel en initiatief. Triggered mij om Evernote weer eens een kans te geven. Kan zo iets ook worden gedaan voor Google Wave..want daar doe ik nog steeds nix mee 🙁

 • Dennis
  Posted 29/01/2010 1:47 pm 0Likes

  @richard
  Ben werkzaam als jurist en probeer de ontwikkelingen op mijn vakgebied zo goed mogelijk bij te houden. Heel vaak lees ik artikelen of rechterlijke uitspraken waarvan ik denk “interessant”, maar die ik niet meteen hoef te gebruiken. Nu gebruik ik Evernote als mijn geheugen om die artikelen en jurisprudentie terug te vinden, zodat ik niet meer strand op het punt: “ik heb daar ooit iets over gelezen, maar waar”. Dus alle interessante artikelen die ik tegenkom scan ik of print ik naar pdf en stuur ik naar evernote. Printen naar pdf heeft de voorkeur, omdat ik daarmee de oorspronkelijke opmaak behoudt en het meteen doorzoekbaar is (of je moet Evernote Premium hebben, die doet OCR-herkenning van pdf’s voor je).

 • Richard
  Posted 29/01/2010 1:13 pm 0Likes

  Misschien moet ik toch maar eens Evernote gaan gebruiken.

  Heeft iemand nog meer algemene zaken waar hij / zij Evernote voor gebruikt naast deze briljante lifehacks natuurlijk?

 • Kees Romkes
  Posted 28/01/2010 10:14 pm 0Likes

  Gave hacks ! Thanks allemaal en veel plezier met de boeken 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]