De 10 beste productiviteitsapps op de iPad

Op Facebook vroegen we je wat volgens jou de beste iPad-apps voor productiviteit zijn. We kregen 15 reacties met ongeveer veertig(!) apps! Waarvoor dank. Op basis van het aantal keren dat een app is genoemd, waardering in de iTunes store en -om diversiteit te bieden- het doel van de app, stelden we deze top 10 samen met productiviteitsapps voor je iPad:

1. Evernote
De nummer één is geen verrassing voor de trouwe lifehacking-lezers. “Informatie opslaan op elk device, in elke omgeving, online of offline, met volledige zoekfunctionaliteit. Dat is Evernote”. Zo schreef Mischa Koster al in 2008 in deze post. Dit is nog steeds de kern (en daarmee de kracht) van Evernote. In de afgelopen jaren is er veel over Evernote geschreven, in dit artikel van februari 2012 zijn alle posts samengevat.
Evernote is gratis te downloaden in de App Store.
Evernote - Evernote
Eenmaal gedownload, is Evernote tot premium te upgraden via je Evernote-account.

2. Dropbox
Ook Dropbox is gelanceerd in 2008. Ondanks een veiligheidslek enkele maanden geleden, is Dropbox nog steeds een erg populaire toepassing. Dropbox stelt je in staat om bestanden te delen met al je computers en vrienden. Dropbox is een folder die je op je computer plaatst, en zodra je iets in de folder plaatst, wordt deze direct geüpload. Bestanden en mappen in de Dropbox-map zijn makkelijk te delen met anderen die ook een Dropbox-account hebben.
Dropbox is gratis te downloaden die de App Store.
Dropbox - Dropbox.

3. Pomodoro
Over de Pomodoro-techniek is al veel geschreven op lifehacking. Het is simpelweg het zetten van een kookwekker om jezelf op schema te houden. Lifehacking-artikelen over Pomodoro vind je hier. Met de Pomodoro-app heb je geen kookwekker meer nodig.
Voor € 5,99 te koop in de App Store.
Pomodoro App for iPad - Codenauts.

4.PenUltimate
PenUltimate is een digitaal notitieboek, die de kracht van snel een notitie maken op papier combineert met de voordelen die electronica biedt.  Enkele van de mogelijkheden: gummen, inktkleuren en paginastijlen kiezen en documenten opslaan of in PDF versturen.
Slechts € 0,99 in de App Store.
Penultimate - Cocoa Box Design LLC

Een gedeelde plek:
5. PDF Expert + iAnnotate

PDF Expert stelt je in staat op PDF-documenten te lezen en er aantekeningen bij te maken, tekst te markeren, notities te maken, en met je vinger tekeningen te maken.
Voor € 7,99 te koop in de App Store.
PDF Expert - Fill forms, annotate PDFs - Readdle

Met iAnnotate kan je hetzelfde. Wellicht zijn er iPad-gebruikers die beide apps hebben gebruikt en uit ervaring het verschil uit kunnen leggen?
Voor € 7,99 te koop in de App Store.
iAnnotate PDF - Aji, LLC

6. Urenregistratie
Uren bijhouden voor de belastingdienst? Voor je opdrachtgever? Voor de baas? Of gewoon voor jezelf? Het kan met de app ‘urenregistratie’. Met de app is het mogelijk om uren bij te houden met check in en check out, een berekening te maken van het aantal gewerkte uren, om een rapport te maken en meer.
Gratis verkrijgbaar in de App Store.
Urenregistratie(TimeSheet) - Beheer uw werktijden - Virtual Communications Corporation

7. Reeder
Om je Google Reader te lezen, moet je eerst inloggen met Google. Heb je meerdere Google-accounts? Dan is het toch handiger om een apart programma te hebben voor je RSS-feed. Met Google Reader kan je makkelijk je feed van Google reader bekijken.
Voor € 3,99 te koop in de App Store.
Reeder for iPad - Silvio Rizzi

8. Touchdraw
Met TouchDraw heb je de mogelijkheid om  2D vector graphics zoals flow charts, grafieken, diagrammen, illustraties, logo’s en plattegronden te maken. Deze zijn ook weer makkelijk aan te passen.
Voor € 6,99 te koop in de App Store.
TouchDraw - Elevenworks LLC

9. Adope Photoshop Touch
Met deze app kan je afbeeldingen samenvoegen, professionele effecten toepassen en resultaten delen met vrienden en familie en via media als Facebook. De app biedt populaire Photoshop-mogelijkheden zoals layers, selectie-tools, aanpassingen en filters. En meer!
Voor € 7,99 te koop in de App Store.
Adobe Photoshop Touch - Adobe Systems Incorporated

10. Yammer
Met Yammer blijf je in contact met je collega’s om samen te werken, ideeen te delen en meer, voor als je werk niet stopt als je de deur uit gaat. In de app kan je berichten bekijken, updates posten en notificaties ontvangen. Ook verkrijgbaar voor iPhone en iPod Touch.
Yammer is gratis te downloaden in de App Store.
Yammer - Geni, Inc.

Welke is jouw favoriet? Of juist absoluut niet? Een waarom?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

9 Comments

 • luuk
  Posted 03/01/2014 6:41 pm 0Likes

  Ik heb een startpagina gemaakt met al mijn favoriete links en feeds. Hierdoor hoef ik vrijwel nooit meer een URL in te typen op mijn ipad. Heel handig en volledig gratis. Zie http://www.startme.com.

 • FredFred Zeldersers
  Posted 12/04/2012 10:19 am 0Likes
 • Rocco
  Posted 11/04/2012 12:09 pm 0Likes

  En Flipboard voor RSS

 • Rocco
  Posted 11/04/2012 12:09 pm 0Likes

  Oja en Wunkerkit voor GTD toepassingen

 • Rocco
  Posted 11/04/2012 12:08 pm 0Likes

  Documents 2 Free

  Vooral voor het maken van spreadsheets. Kan ook gekoppeld worden aan Google docs.

  Voor PDF’s en doc’s gebruik ik Goodreader.

  Untime als pomodoro timer. Deze app is ook gratis. 6 euro neerleggen voor een aftelklokje lijkt me een beetje overdreven niet?

 • Peter Paul
  Posted 11/04/2012 11:49 am 0Likes

  Voor mij hoort iThoughtsHD – http://www.ithoughts.co.uk/iThoughtsHD/Welcome.html er zeker ook bij…

  hth

 • Niels Gouman
  Posted 11/04/2012 10:04 am 0Likes

  Mijn Top 10, in willekeurige volgorde:
  TextExpander
  Air Display
  1Password
  Mindnode
  iA Writer
  Reeder
  Keynote
  Read It Later
  Things
  Captio

 • André
  Posted 10/04/2012 12:22 pm 0Likes

  Taposé is veelbelovend. Combineert een aantal functies. Nu nog stabieler…..

 • Arjan Broere
  Posted 10/04/2012 10:06 am 0Likes

  (Uiteraard) Evernote. Dat is zeker met de mobiele mogelijkheid van de iPad erg handig.

  Reeder vind ik goed voor RSS zeker in combinatie met Evernote (gelezen en bewaren met tags) en ReadItLater (om off line later te kunnen lezen).

  Voor mij is de laatste tijd NoteShelf voor aantekeningen de schrijftoepassing geworden. Stylus en NoteShelf (met meerdere boekjes per project en export via mail, DropBox of bijv Evernote).

  Tenslotte vind ik Nozbe als projecten- en takenmanager heel waardevol. Alles op een rij: projecten, taken, contexten, deadlines en per project verbinding met Evernote. De prijs is erg hoog maar uiteindelijk waardevol.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]