De 10 beste tips voor Super Mario Run

Super Mario Run is inmiddels de meest populaire app in de App Store. Hoewel het er makkelijk uitziet, zijn er genoeg geheime trucs te vinden. Wist je dat je gratis Toad kan spelen? En dat je Mario tijdens een sprong kan laten stoppen? Wij vonden 10 tips voor Super Mario Run die je nog niet wist!

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/de-leukste-easter-eggs-in-google/

1. Stop een verkeerde sprong

Als je Mario per ongeluk laat springen, kun je het een beetje ongedaan maken. Terwijl Mario in de lucht is, veeg je snel van rechts naar links. Als je dit doet, gaat Mario sneller naar beneden en springt hij minder ver. Zo kun je een te vroege sprong nog snel goedmaken!

mario-sprong

2. Speel gratis Toad vrij

Als je Super Mario Run opstart, krijg je de vraag/melding om in te loggen met je Nintendo-account. Als je die niet hebt, kun je die maar beter snel aanmaken. Als je inlogt met je Nintendo-account, speel je gelijk Toad vrij!

mario-toad

Bij het kiezen van een level, zie je rechts onderin de knop om van personage te wisselen.

mario-personage

3. Bespaar je batterij

Het liefst spelen we natuurlijk de hele dag Mario. Helaas gaat je batterij daardoor wel snel leeg. Wil je langer Mario kunnen spelen zonder op te hoeven laden? Je kan de grafische render- en grafische kwaliteit op een laag pitje te zetten voor een langere accuduur!

mario-batterij

Ga naar Menu – Instellingen – Opties. Daar kun je de Renderkwaliteit en Grafische kwaliteit op Laag zetten.

4. Meer muntjes voor vijanden

Als je op een vijand springt, krijg je muntjes. Door een bepaald aantal keer een vijand te verslaan, kan een vijand een hoger level bereiken. Als een vijand een hoger level bereikt, krijg je meer muntjes voor het verslaan van die vijand. Het loont dus om zoveel mogelijk vijanden te verslaan!

5. De uitleg opnieuw afspelen

Wil iemand uit je familie of vriendenkring ook even Mario op jouw telefoon spelen? Als je geen zin hebt om het elke keer uit te leggen, kun je de Uitleg aan het begin opnieuw afspelen. Bij het kiezen van een Wereld, zie je rechts onderin de knop Uitleg. Als je daarop tikt, kun je de eerste paar minuten van het spel opnieuw spelen en krijg je weer de uitleg in tekst.

mario-uitleg

6. Unieke moves

Wist je dat elke personage een eigen speciale move heeft? In Super Mario Run kun je onder andere Luigi, Yoshi en Peach vrijspelen. Luigi kan veel hoger springen dan Mario, terwijl Yoshi langer in de lucht kan blijven door met zijn voeten te trappelen. Peach kan dankzij haar jurk een tijdje door de lucht zweven.

Door gebruik te maken van deze speciale moves, kun je muntjes pakken waar je normaal gesproken niet bij kon!

7. Uitdagen

Onderaan het beginscherm zie je naast Reis ook Race staan. Zoals de naam al zegt, kun je hier andere spelers of Toad uitdagen. Tijdens de uitdaging gaat het om zoveel mogelijk punten te scoren door coole moves te doen. Als je speciale trucs doet, gaan meer Toads je aanmoedigen, waarmee je vervolgens het Koninkrijk kan herbouwen.

8. Speciale sprongen

Als je wil dat meer Toads je aanmoedigen, moet je speciale sprongen maken. Mario springt vanzelf over kleinere vijanden en kleine verhogingen in het level. Als je tijdens zo’n klein sprongetje op het scherm tikt, doet Mario een grote sprong met een salto.

Hetzelfde geldt voor het moment dat Mario aan een rand hangt. Je kan natuurlijk even wachten tot Mario er zelf opklimt, maar als je springt terwijl Mario nog aan het randje hangt, doet hij ook een speciale sprong!

9. Verschillende munten

Het is je vast al opgevallen dat er in elk level gewone en bijzondere munten langskomen. In elk level kun je 5 speciale munten vinden. Als je ze alle 5 hebt gevonden, verschijnen er 5 nieuwe munten op andere plekken en krijg je Race-tickets. Je kan in elk level wel 3 keer op zoek gaan naar deze munten!

mario-kleuren

Je kan per level zien welke uitdaging je hebt gehaald en hoeveel munten je al hebt gevonden.

10. Gebruik een bubbel om terug te gaan in een level

Elk level begin je standaard met 2 bubbels. Als Mario in een afgrond valt, verschijnt er een bubbel en wordt Mario weer terug in het level gezet. Door op de bubbel te tikken, knapt de bubbel en kun je verder spelen.

mario-bubbel

Hoewel Mario alleen vooruit kan rennen, kun je de bubbel gebruiken om terug te gaan in een level. Wacht gewoon een tijdje met het doorprikken van de bubbel, totdat Mario op de plek is waar je nog dat ene muntje mistte. Let wel op je tijd, die zie je bovenin het scherm

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]