De 4 beste huismiddeltjes tegen kiespijn

Waarom krijg je nou net altijd last van kiespijn op een moment dat je niet naar de tandarts kunt? Het lijkt wel alsof zoiets altijd laat ’s avonds gebeurt of in het weekend. Lifehacking heeft een aantal tips om er zelf wat aan te doen totdat je eindelijk naar de tandarts kunt. Lees ook: 3 drankjes om van je hoest af te komen.

Uiteraard kun je pijnstillers slikken, en als de pijn te erg is zul je misschien wel moeten. Maar gezond zijn pijnstillers niet en bovendien helpen ze vaak niet tegen de infectie. Hier zijn daarom een aantal huismiddeltjes die je kunnen helpen.

De tips die we hier noemen zijn bedoeld om je even verder te helpen als je niet meteen naar de tandarts kunt. Het is echter altijd een goed idee om je gebit even door een professional te laten controleren zodra dit mogelijk is.

Spoelen met zout water

Zout water zorgt ervoor dat de bacteriën in je mond zich minder snel kunnen vermenigvuldigen, waardoor je infecties kunt verminderen. Roer een halve theelepel zout door een kopje warm water. Spoel hiermee je mond en spuug het mengsel uit. Herhaal dit elke twee uur totdat je naar de tandarts kunt.

IJs

Je kunt ijsklontjes gebruiken om een ontsteking te verminderen, maar zorg ervoor dat je ijs nooit direct tegen je tand aanhoudt. Het is beter om ijsklontjes in een washand te doen en tegen je wang te houden.

Kruidnagelolie

Kruidnagelolie heeft ook een antibacteriële werking en werkt ontstekingsremmend. Wrijf een beetje olie op je tandvlees en tand voor verlichting van de pijn.

Knoflook

Knoflook heeft een antibacteriële werking en als je een geperste knoflookteen met wat zout mengt en op je tand wrijft kan het ook goed tegen de pijn werken. Je krijgt er wel een slechte adem van, dus dit is geen aanrader als je een date of een vergadering hebt. En misschien kun je dit beter ook niet doen vlak voordat je naar de tandarts gaat…

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]