De 4 meest gebruikte tentamen- en deadline smoezen

Elk jaar is het weer zover. Elke student meld zich wel is af met een smoes of geldig excuus. We inventariseren alle uitvluchten die docenten te horen krijgen en zetten ze op een rij.

1. Ziek

Ziek zijn, blijkt zoals verwacht, de meest genoemde reden om af te zeggen voor een toets, tentamen of het rekken van een scriptiedeadline. Het kan daarom bij het ziek melden geen kwaad om te vermelden wat de frequentie is van het wc-bezoek, door welk insect je bent gestoken of hoe je door je rug bent gegaan.

ziek-thuis

2. Rouwen of trouwen

Als je niet ziek bent kun je altijd de smoes gebruiken dat er iets aan de hand is met je familielid. Dit kan zowel in de positieve als negatieve zin. In de positieve zin kun je denken aan een trouwerij. In de negatieve zin kun je denken aan je zieke oma of opa die toevallig rond de tentamen- en deadlinetijd veel aandacht opeist.

trash-the-dress-wedding-photo-bride-in-red-rain-boots-jumping-in-mud-puddle-with-groom

3. Het is net uit of net aan

Relatieperikelen zijn vaak een goede aanleiding om thuis te blijven. Het verhaal van een huilende en radeloze studente die afzegt voor een tentamen omdat het uit is met haar vriendje werken goed in op het gevoel van een docent. Omdat je hier voor een lange tijd last van hebt is het vaak verstandig om een nieuwe afspraak ver weg te plannen. Nu maar hopen dat je rond die nieuwe datum geen nieuwe vriendje ontmoet.

breakuo_thumb_600x400.jpg.pagespeed.ce.j1-ZSpn5tg

4.Oeps, bijlage vergeten

En dan de gecrashte computers en ander pc- en laptopleed. Een belangrijke reden waarom je niet hebt geleerd of aan de deadline hebt kunnen voldoen. Niet heel netjes, maar wel een slimme manier is het aanpassen van een bestandsnaam.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]