De 5 belangrijkste overwegingen voor je bruiloft

Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken voordat je in het huwelijksbootje stapt. Hierdoor kan het een behoorlijk stressvolle ervaring kan worden in plaats van een dag waar je naar uitkijkt. Allerlei papierwerk, instanties, een locatie zoeken, een bruidsjurk en trouwringen uitkiezen, het houdt maar niet op. Lifehacking heeft een aantal tips om het proces van je bruiloft een beetje minder stresserend te maken. Lees ook: Zo blijft je bos bloemen langer vers.

Het budget bepalen

Trouwen is vaak duur, en het is niet leuk om het over geld te moeten hebben. Maar je bespaart jezelf een heleboel gedoe en zorgen op de lange termijn als je van tevoren samen een budget vaststelt en je daar ook aan houdt. Je trouwdag moet een hele mooie dag zijn, maar moet niet te duur worden. Als je deze 10 jaar later nog steeds aan het afbetalen bent, heb je er tegen die tijd misschien een heel ander gevoel bij.

Prioriteiten stellen

Welke aspecten van je bruiloft vinden je partner en jijzelf het belangrijkste of juist minder belangrijk? Geef je veel om de trouwkleding, of juist meer om het eten dat er geserveerd wordt? Maak dit meteen duidelijk zodat je weet waar je vooral op moet focussen en het meeste geld voor opzij moet zetten.

Over je gasten nadenken

Uiteraard is het jullie speciale dag, maar denk ook even na over hoeveel gasten je op zo’n dag kunt huisvesten en te eten/drinken geven. Als het een erg kleine groep is waarbij veel mensen elkaar niet kennen kan het een geforceerde, moeilijke bijeenkomst worden. Is de groep te groot, dan loop je het risico dat je niet met iedereen even een praatje kunt maken. En ook hierbij komt natuurlijk weer het budget om de hoek kijken.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/voorkom-spam-met-een-speciaal-email-adres-voor-je-bruiloft/

Over de bar nadenken

Het is leuk als je mensen op jouw kosten wat drankjes kunt serveren, maar let goed op met het regelen van de bar. Stel een limiet vast, zodat je niet onverwachts met een torenhoge rekening komt te zitten, of kies ervoor om iedereen gewoon voor zijn eigen drankjes te laten betalen. Je kunt ook op een speelse manier mooie gedrukte consumptiebonnen uitdelen, zodat als die op zijn de gast de rest van zijn/haar drankjes zelf moet betalen.

De dag een persoonlijk tintje geven

Veel trouwerijen lijken qua opzet erg op elkaar. Daardoor kan het soms voor de gasten een beetje een saaie bedoening worden. Er zijn allerlei dingen die je kunt doen om je trouwfeest een persoonlijk tintje te geven. Denk hierbij aan jullie hobbies, huisdieren, vakanties, hoe je elkaar ontmoet hebt. Het hoeft echt geen cheesy themafeest of iets dergelijks te worden, maar hier en daar een klein extraatje dat het echt jullie trouwerij maakt, maakt de dag wel extra speciaal. Zowel voor de bruid en bruidegom als voor de gasten.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]