De 5 beste tips voor frituren

Gefrituurd eten is eigenlijk het lekkerst als het recht uit de frituur komt. Daarom is het vaak beter om zelf thuis te frituren. Hier een aantal tips voor een zo goed mogelijk resultaat. 

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/zo-kun-bier-beste-bewaren/

Hoe kun je het beste frituren?

Uiteraard is een echte frituurpan de beste oplossing, omdat je daarmee de temperatuur in de gaten kunt houden. Je kunt echter ook prima frituren in diepe pan. Zorg dat je genoeg olie gebruikt, en dat de pan echt diep genoeg is, zodat er geen hete olie over de randen spettert.

Temperatuur

Zorg dat je op de juiste temperatuur frituurt. Als je frituurvet te heet is, brandt de boel aan voordat het voedsel vanbinnen warm genoeg is. Is de temperatuur van je frituurvet te laag, dan wordt het niet knapperig en kom je met een kleffe hap te zitten. Of erger nog, als er deeg of broodkruim omheen zit, kan dit bij een te lage temperatuur loslaten. Dan kun je ook meteen het vet vervangen.

Hoeveelheden

Als je teveel voedsel tegelijk in de frituurpan doet, daalt de temperatuur van de olie sneller dan de bedoeling is, en bovendien heeft het voedsel dan niet genoeg ruimte en olie om zich heen om lekker krokant te worden.

Beslag

Als je zelf beslag maakt, is het belangrijk dat je de consistentie precies goed krijgt. Als het beslag te dun is, loopt het voor of tijdens het frituren van je eten af, en als het te dik is, zit je met een melig omhulsel.

Zout

Voeg pas na het frituren zout toe. Anders onttrekt het zout tijdens het bakken vocht uit het voedsel, waardoor het geen knapperig korstje krijgt.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Marij
    Posted 15/12/2017 2:52 am 0Likes

    Als je geen frituurpan hebt maar wel een elektrische fonduepan kun je die heel goed gebruiken, alleen geschikt voor kleine porties.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]