De 5 beste tips voor het nieuwe schooljaar

De vakantie is voorbij gevlogen en de meeste Nederlanders moeten deze week hun normale ritme weer vinden. Waar je als gemiddelde Nederlander rekening moet houden met je vakantiedagen of de bouwvak, hebben studenten doorgaans een lange zomervakantie. Voor hun kan het dus extra lastig zijn om het normale ritme weer op te pakken, vooral als je bijvoorbeeld in een nieuwe klas komt of verhuisd bent. Met deze tips begin jij het nieuwe schooljaar goed!

https://lifehacking.nl/werk-tips/10-oefeningen-vanuit-je-bureaustoel/

Begin met een gezonde levensstijl

Waar je in de vakantie misschien vaak kon uitslapen en het niet zo nauw nam met gezond eten, kan het nieuwe schooljaar je plotseling confronteren met de realiteit. Daarom is het belangrijk om je routine op te bouwen. Zelfs als je nog een paar dagen vrij bent kan het geen kwaad om alvast te beginnen met gezond eten en jezelf aan te wennen om wat vroeger uit je bed te rollen.

Koop je studiemiddelen

Verdiep je alvast in het nieuwe schooljaar en schaf aan wat je nodig denkt te hebben. Als je specifieke voorwerpen pas aanschaft als je ze van school moet gebruiken, zul je net zien dat hetgeen wat je nodig hebt uitverkocht is. Voorkom stress en fiets even naar de winkel!

Richt een fijne studieomgeving in

Weet je al waar je de meeste tijd zal doorbrengen als je voor school bezig bent? Richt deze plek in of ruim die plek dan alvast op! Je zal waarschijnlijk nog genoeg rommel tegenkomen van het vorige schooljaar en die oude schoolboeken zijn vast nog wel wat waard. Je werkplek zou een goed verlicht en opgeruimd hoekje moeten zijn waar je je goed voelt.

Verken de omgeving

Als je naar een nieuwe school gaat, kan het geen kwaad om te weten waar je moet zijn en hoe je daar komt. Als je vrienden hebt gemaakt, kunnen deze je ook de weg wijzen in een nieuwe omgeving. Mocht je nog niemand kennen, dan kan het weten van de weg een goede manier zijn om snel vrienden te maken!

Denk na over een haalbaar doel

Het is belangrijk om reëel te blijven als het gaat om je verwachtingen van het nieuwe schooljaar. Houd je doelen haalbaar door niet gelijk te hoog in te zetten. Begin met het halen van voldoendes en als je weet dat je het kan, kun je proberen om hoge cijfers te halen.

Besef hoe rijk je bent

Heb je even geen motivatie om te studeren? Het kan goed zijn om te beseffen wat een voorrecht het is om te studeren. Als we de wereldpopulatie zouden omschrijven als een groep van 100 personen, zouden ongeveer 75 personen op de basisschool hebben gezeten, ongeveer 60 personen zouden de middelbare school hebben afgemaakt en slechts zeven personen hebben een studie afgerond. Door het afronden van je opleiding hoor je dus al bij die 7% van de hoogst opgeleide personen ter wereld!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]