De 6 beste lifehacks voor de keuken

In de keuken zijn er altijd dingen die beter, sneller, en handiger kunnen. Lifehacking heeft een aantal lifehacks voor de keuken om koken eenvoudiger te maken. Lees ook: Zo zorg je dat je pan niet overkookt.

Verse kruiden bewaren

Als je verse kruiden koopt, blijven deze vaak niet erg lang goed, vooral als ze zijn afgesneden. Je kunt ze echter erg handig invriezen door ze in stukjes te snijden en in de ijsklontjeslade in te vriezen. Doe een portie kruiden in de holletjes en giet er water of afgekoelde bouillon overheen, en vries het zo in. Op die manier heb je kleine porties kruiden die gemakkelijk loslaten en meteen in je gerechten gebruikt kunnen worden.

Afbeeldingsresultaat voor freeze herbs

Restjes wijn bewaren

Wijn die ingevroren is geweest is best geschikt om mee te koken. Als je restjes wijn over hebt, kun je deze in de ijsklontjeslade van je vriezer gieten, zodat je ze daarna in sauzen kunt gebruiken, waarbij het erg eenvoudig te doseren is.

Afbeeldingsresultaat voor freeze wine

Eiwit bewaren

Als je voor een bepaald gerecht alleen de dooiers nodig hebt, is het zonde om het eiwit weg te gooien. Het kan namelijk goed ingevroren worden. Schrijf wel op de verpakking hoeveel erin zit, zodat je later goed kunt doseren. Vries als je veel over hebt een aantal kleinere porties in zodat je ze apart kunt gebruiken.

Aardappels voorbereiden

Als je eters hebt, is het niet leuk als je een hele tijd in de keuken aardappelen moet staan schillen. Gelukkig kun je ze van tevoren schillen en ze een aantal uur in een pan water in de koelkast bewaren totdat je ze nodig hebt, zodat ze niet bruin worden.

Barbecue schoonmakenAfbeeldingsresultaat voor clean bbq onion

Als er tijdens het barbecueën stukjes vlees of vis aan het rooster blijven plakken, wil je die graag eraf hebben voordat je de volgende gang gaat bakken. Maar je rooster is natuurlijk nog heet, en bepaalde schoonmaakproducten kun je tijdens het bereiden van voedsel (en in de buurt van vuur!) beter niet gebruiken. Gelukkig kun je aangebrande voedselresten prima van een heet rooster schrobben met een ui die je doormidden gesneden hebt.

Taart aansnijden

Afbeeldingsresultaat voor floss cakeHet wordt al gauw een troep als je probeert een taart aan te snijden. Het ziet er nooit zo mooi en netjes uit als op foto’s en in reclames omdat een deel van de taart aan het mes blijft plakken en tijdens de snijbeweging langs de rand van het stuk taart gesmeerd wordt. Als je flosdraad (zonder smaakje!) gebruikt, heb je hier geen last van, en kun je prachtig uitziende punten taart snijden, zonder smeerboel.

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]