De 9 beste lifehacks voor de picknick

Een picknick is altijd leuk en gezellig. Maar als je het wat uitgebreider wilt doen, komt er al gauw flink wat voorbereiding bij kijken. Lifehacking heeft een aantal tips. Lees ook: 7 tips om koken minder stressvol te maken.

Drankjes meenemen

Het is handig om van tevoren thuis een drankdispenser te vullen met je favoriete drankje, zodat iedereen tijdens de picknick lekker kan tappen. Minder rommel, minder flessen om mee te nemen, minder afval en minder gedoe.

Drankjes beschermen

Tijdens het picknicken trek je al gauw allerlei ongedierte aan. Vooral wanneer je zoete drankjes nuttigt, word je lastiggevallen door wespen die rond je bekertje vliegen, mieren die proberen erin te kruipen, enzovoorts. Dit kun je voorkomen door een muffinpapiertje omgekeerd over je glas te leggen. Prik een gaatje in het midden, en steek er een rietje doorheen. Op die manier hoef je het papiertje er niet af te halen om een slokje te nemen, en waait het papiertje niet zo gauw weg.

Gesneden appel vers houden

Tijdens de picknick wil je waarschijnlijk geen fruit hoeven zitten snijden. Gelukkig kun je een appel gewoon alvast thuis in partjes snijden en voorkomen dat het fruit bruin wordt door de partjes weer tegen elkaar te duwen zodat de appel weer zijn originele vorm krijgt. Doe vervolgens een elastiekje om de appel heen zodat alles op zijn plek blijft.

Watermeloen

Watermeloen is een lekkere verfrissende snack, maar je zit al gauw onder het plakkerige sap. Snijd de watermeloen van tevoren in partjes en steek een ijslollystokje door de schil heen. Op die manier kun je de watermeloen handig vasthouden terwijl je eet, zonder dat je handen vuil worden.

Chips

Als je gaat picknicken wil je niet te veel spullen mee moeten zeulen, en zeker geen dingen die je daarna af moet wassen. Je kunt een hoop afval en afwas besparen door zakken chips en nacho’s open te knippen en naar buiten toe om te vouwen zodat de zak rechtop en open blijft staan. Dan heb je geen extra schaaltjes nodig.

Flesjes water

Neem flesjes water bevroren mee, dan heb je lekker koel drinken en kun je meteen bederfelijke voedingsmiddelen koel houden.

Salade

Salades zijn heerlijk in de zomer, maar je komt al gauw met een slappe, kleffe boel te zitten als je er een tijdje mee onderweg geweest bent. Neem daarom de dressing apart mee in een zakje of een flesje, en voeg deze pas aan de salade toe wanneer je op je picknickplek gearriveerd bent.

Aardappelsalade

Als je aardappelsalade aanmaakt met olie en azijn in plaats van mayonaise, blijft deze veel langer lekker en is hij ook op kamertemperatuur nog smakelijk.

Plastic stoflaken

Neem altijd een groot stuk plastic mee dat je op de grond kunt leggen indien het geregend heeft en de bodem of het gras nog een beetje vochtig is. Daarbovenop kun je dan je picknicklaken leggen, zodat je lekker droog blijft en je picknicklaken niet al te vuil wordt.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]