De beste Chrome-extensies voor ouders

In veel huishoudens staat een pc of laptop die door zowel de ouders als kinderen gebruikt wordt. Als pa of ma even weg is, gaan kinderen maar al te graag even het internet op. We hoeven je vast niet uit te leggen waarom het slim is om wat restricties te installeren in Chrome.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/essentiele-chrome-extensies-1-productiviteit/

Het internet is voor kinderen een speeltuin aan informatie en vermaak, maar soms besteden ze iets teveel tijd op bepaalde amusementswebsites. En dan heb je natuurlijk nog de websites waarvan je überhaupt niet wilt dat kinderen die bezoeken. Gelukkig zijn er genoeg handige extensies voor ouders!

Nanny

Stel dat je afspreekt dat je kind maximaal 2 uur per dag op YouTube mag doorbrengen. Je kunt dan natuurlijk een stopwatch erbij pakken, maar je kunt ook een extensie het werk laten doen. Met Nanny kun je een maximaal aantal uren en minuten instellen voor een website, waarna deze website die dag niet meer toegankelijk is. Een goede manier om te voorkomen dat een kind de hele dag op YouTube zit als jij er niet bent!

Liner

Er zijn natuurlijk ook momenten dat een kind het internet nodig heeft om informatie op te zoeken voor bijvoorbeeld een schoolopdracht. De extensie Liner is een enorm handige studeertool voor webpagina’s en PDF. Je kunt zinnen high-lighten en opslaan, om ze vervolgens later terug te lezen. Zo kun je allerlei informatie van webpagina’s en PDF’s samenvoegen voor een overzichtelijke verzameling aan informatie!

WebFilter Pro

Waar je met Nanny restricties oplegt als het gaat om tijd, kun je met WebFilter Pro specifieke sites volledig blokkeren. Op basis van kernwoorden kun je volledige groepen websites ontoegankelijk maken in de browser. Hierdoor hoef je niet elke ongepaste website één voor één te bezoeken voor de URL om deze ontoegankelijk te maken.

Ghostery

Ons internetgebruik wordt steeds vaker geanalyseerd, dus ook die van onze kinderen. Adverteerders worden dan ook steeds beter in het traceren van internetgebruikers om producten of diensten aan te bieden. De extensie Ghostery traceert welke methode een website gebruikt om je internetgebruik te volgen en blokkeert deze. Hierdoor laden pagina’s niet alleen sneller, maar wordt je ook nog bespaard van die gepersonaliseerde advertenties.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]