De beste deals met Marktplaatswekker.nl

Ooit…in een ver verleden, had Marktplaats nog superslimme RSS feeds. Zo hoefde je niet steeds de zoekterm in te voeren of naar de webpagina te gaan. Maar deze feeds werken niet meer, gelukkig hebben we nu Marktplaatswekker.nl!

Nu is Marktplaats door de jaren heen wel wat vriendelijker in gebruik geworden, maar ideaal is het nog steeds niet. Natuurlijk is er de Marktplaats-app, maar het kan toch altijd nog slimmer. Zie hier de Marktplaats Wekker. Een slim idee van Alex Griffioen. Hij mist net zo hard de RSS-feeds als wij doen.

“In de aanloop naar m’n verhuizing, hard op zoek naar een Chesterfield bankstel, besloot ik zelf maar iets te ontwikkelen. Mooie Chesterfields, zo heb ik geleerd, worden namelijk binnen een paar uur na plaatsing al gereserveerd door handelaren. Om die voor te zijn moet je de hele dag Marktplaats in de gaten houden… óf een MarktplaatsWekker zetten.

Bij MarktplaatsWekker geef je de URL van je zoekresultaten op. Hierin zitten namelijk ook alle filters die je hebt toegepast (kleur, afstand, etc.). Vervolgens kies je hoe vaak je wilt dat MarktplaatsWekker voor je op zoek gaat. Vindt de site iets nieuws sinds de laatste zoekopdracht, dan krijg je direct een mailtje met de nieuwste advertenties. Ontvang je je mail via push, dan krijg je er meteen een push notificatie bij. Zo vis je nooit meer achter het net!”

Superhandig! Ik heb de Wekker een weekje getest met verschillende opdrachten en je krijgt lekker rap een bericht als er iets nieuws is. Onderaan elke mail staat een knop om de wekker weer uit te zetten. Handig! De website is net zo spartaans en simpel als Marktplaats zelf en is wat mij betreft een feature die Marktplaats gewoon zelf moet integreren. Tot die tijd, dank je Alex en Sam voor Marktplaatswekker!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

6 Comments

 • Rogier
  Posted 15/02/2015 4:36 pm 0Likes

  Ik gebruik hiervoor tipzoeker.nl
  Niet al te snel, niet altijd even betrouwbaar, maar toch superhandig.

 • Meta
  Posted 13/02/2015 4:41 pm 0Likes

  Ik maak rss-feeds voor Marktplaats aan met deze widget:
  http://www.rss-widget.nl/rss-marktplaats-zoeken.php
  Soms moet je ‘m een keer opnieuw laden, voordat ie ‘pakt’, maar het werkt verder gesmeerd.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 13/02/2015 10:36 am 0Likes

  Dank voor de tips!

 • Robert
  Posted 13/02/2015 10:05 am 0Likes

  Voor Chromegebruikers is hier een extensie voor (voor andere browsers heb ik niet gezocht, maar daar is vast iets soortgelijks voor te vinden).

  Wie niet van de top-advertenties op Marktplaats houdt, is er nog een andere handige Chrome-extensie.

  Een samenvatting van de RSS-feeds kan je eventueel naar je mail laten versturen (bv. via IFTTT).

  Hoewel je met bovengenoemde RSS wel veel ongewenste resultaten kunt wegfilteren, kan het ook zonder gebruik te maken van RSS, door een Google Alert in te stellen met de zoekopdracht
  marktplaats gratis varken

 • Els
  Posted 13/02/2015 10:02 am 0Likes

  Als je Chrome gebruikt kan je ook de Markxplaats plugin gebruiken, daarmee kan je direct je zoekopdracht naar RSS exporteren of toevoegen aan Feedly: https://chrome.google.com/webstore/detail/markxplaats-rss/jjjoahmchgcoigfldkmjhdpoidlgogng

 • AKN
  Posted 13/02/2015 9:46 am 0Likes

  Wellicht leuk om te melden maar de RSS op Marktplaats werkt nog steeds. Bijvoorbeeld:
  http://kopen.marktplaats.nl/opensearch.php?b=1&q=langlaufski&g=784&u=808&ts=0&pa=1&s=10&pc=1072PB&d=15000” htmlUrl=”http://www.marktplaats.nl

  Deze feed zoekt naar langlaufski’s in een straal van 15 km om de Amsterdamse Pijp.

Comments are closed.