De beste lifehacks voor je auto tijdens koude dagen

Vastgevroren ruitenwissers, geen grip door een dikke laag sneeuw; de winterdagen zijn geen pretje voor de autobestuurder. Gelukkig is er voor bijna elke uitdaging wel een eenvoudige lifehack. Hier lees je de 8 beste tips voor je auto tijdens de koude winter!

https://lifehacking.nl/onderweg/tips-autorijden-buitenland/

De beste wintertips voor je auto

 1. Als je vaststaat in de sneeuw, strooi dan wat kattenbakkorrels onder de wielen voor extra grip.
 2. Sta je vast zonder kattenbakkorrels? In geval van nood kun je de automatten onder je wielen liggen om weg te komen.
 3. Bedek je ruitenwissers met oude sokken om te voorkomen dat ze vastvriezen aan je voorruit.
 4. Maak de buitenkant van je auto regelmatig schoon. Het strooizout dat op de wegen ligt en ongetwijfeld op je auto terechtkomt kan een bijtende werking hebben op de lak.
 5. Maak je eigen vorstbestendige ruitenwisservloeistof met 1/2 ontsmettingsalcohol, een kopje water en een theelepel schoonmaakmiddel.
 6. Besproei de ruiten met een mix van 2/3 schoonmaakazijn en 1/3 water. Hiermee voorkom je dat er een laagje ijs ontstaat op je autoruiten. Je moet nog wel zelf de sneeuw van de ruit halen.
 7. Plaats hersluitbare diepvrieszakken om je zijspiegels en schuif deze zo ver mogelijk dicht. Hiermee voorkom je dat je zijspiegels bevriezen, wat vooral handig is als je een auto hebt zonder buitenspiegelverwarming.
 8. Als het slot is bevroren, kun je de sleutel opwarmen met een aansteker en in het slot steken. Let op dat je hem er niet te lang in houdt, aangezien je sleutel dan ook kan vastvriezen!

Bonustip: Gebruik een oud tapijt over je voorruit om te voorkomen dat deze dichtvriest. Wanneer je bij het wegrijden ontdekt dat je vaststaat, kun je het tapijt onder de wielen gooien om extra grip te creëren!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Laurens Keijzer
  Posted 10/02/2019 7:27 pm 0Likes

  Gelukkig hebben we er in Nederland niet zo veel last van?

 • Hans
  Posted 23/01/2019 10:03 pm 0Likes

  De sleutel opwarmen met een aansteker? Dan is de transponder voor de startblokkering en/of de elektronica voor de afstandbediening gelijk naar z’n grootje! Deze tip was in de jaren 70 prima toepasbaar…

 • Sietse
  Posted 17/04/2018 4:52 pm 0Likes

  9. Parkeer de auto in de garage…

 • Edwinek
  Posted 01/03/2018 11:44 am 0Likes

  “twee kwarten”?

Comments are closed.