De beste nieuws-apps om altijd up-to-date te blijven

Kranten hebben niet voor niets een verminderde oplage. Tegenwoordig bestaan er tientallen nieuws-apps om jou gemakkelijk van het laatste nieuws te voorzien. Met onderstaande apps mis jij nooit meer breaking news. 

NOS – vertrouwde nieuwsvoorziening

Deze app (Android / iOS) kan aan dit overzicht niet ontbreken. Een strakke en overzichtelijke vormgeving op de voorpagina laat je in een oogopslag het belangrijkste nieuws van de dag zien. Ook is hier snel de huidige status van weer- en filedrama te zien. Volg je al het nieuws op de voet? Dan kan je bij ‘laatste’ steeds de meest recente nieuwsberichten bekijken. Tevens biedt de app de mogelijkheid om NOS-journaals terug te kijken of om live NPO Politiek, NPO nieuws of Radio1 te volgen.

Je personaliseert de app onder het kopje ‘meer’ waar je je voorkeur qua onderwerpen kan aangeven. Dit doe je door het onderwerp ingedrukt te houden en naar boven te slepen.

Nederland nieuws – overzichtelijk aanbod

Dit is een verzamelapp (Android )van nieuwsplatformen zonder verdere poespas. De platformen staan voor je opgesomd en nadat je je keuze gemaakt hebt, krijg je de laatste headlines van te zien waarna je automatisch wordt doorgelinkt naar het artikel op hun website. Ook zijn hier de verschillende onderwerpen te zien die het medium zelf al selecteert, zoals binnen- en buitenland, opinie enzovoort. Let wel, sommige kranten bieden online hun artikelen aan tegen betaling, het is dus niet vanzelfsprekend dat je alle aangeboden artikelen volledig kunt lezen.

Squid – stel je eigen nieuwsfeed samen

Bij Squid (Android / iOS) geef je aan welke onderwerpen je interessant vindt waarop je nieuwsfeed vervolgens gebaseerd wordt. Hier is duidelijk te zien is waarom een bericht verschijnt: omdat je voor het onderwerp ‘belangrijkste nieuws’ hebt gekozen bijvoorbeeld. Deze interessegebieden staan ook nog eens boven aan je menu zodat je makkelijk beschikt over het nieuws van één onderwerp. Een leuke toevoeging aan deze app is dat je kan kiezen om een bericht via de website te lezen of om alleen het bericht zelf te lezen, wat voor een overzichtelijkere leeservaring zorgt. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een bericht te bewerken door zelf teksten, markeringen, tekeningen en stickers van schattige octopussen toe te voegen. Waarom je dat laatste zou doen? Omdat het kan.

Nu.nl – kort en bondig

Het grote aanbod aan verschillende onderwerpen en interessegebieden maakt Nu.nl (Android / iOS) een aangename nieuwsapp geschikt voor jong en oud. Op de voorpagina heb je directe toegang tot het belangrijkste algemene nieuws van de dag, het weer, de TV-gids, live voetbal, files en de status van de AEX. Onder het icoontje ‘video’s’ vind je handige filmpjes van Nu.nl waarin ze uitleg en achtergronden geven over velerlei onderwerpen. Hiermee onderscheidt deze app zich van de andere genoemde nieuwsapps.

Blendle – als je álles wil lezen

Echte kwaliteit en een groot aanbod, is helaas niet gratis. Op basis van vooraf aangegeven interessegebieden zoals economie, showbizz, tech of grote interviews, selecteert Blende (Android / iOS) voor jou twintig verhalen die je gepersonaliseerde feed vormen. Hieraan voegen ze onder het mom “doei filterbubbel” zelfgekozen artikelen toe om je verder te laten kijken dan je neus lang is.

Blendle is een betaalde service. Om artikelen te lezen betaal je een kleine bijdrage uit je portemonnee die je naar eigen inzicht kan vullen. Daarnaast hanteren ze een “niet goed, geld terug” beleid. Sympathiek toch?

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/herken-eenvoudig-nepnieuws-met-snopes/

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]