De beste reistips: de beste tips voor je autovakantie

Als je het niet erg vindt om lang in de auto te zitten, kan een autovakantie een handige optie zijn. Je kunt dan in één keer doorrijden naar je bestemming, maar je kunt er ook een road trip van maken en onderweg her en der stoppen bij verschillende bezienswaardigheden. Er zijn echter een aantal punten waar je rekening mee moet houden voordat je begint met autoreizen. Lees hier de beste tips voor je vakantie met de auto.

https://lifehacking.nl/onderweg/tips-autorijden-buitenland/

1. Kijk je auto voor vertrek na

Jij kan wel klaar zijn voor de autoreis, maar is je auto dat ook? Veel garages bieden een zomercheck aan, waar de belangrijkste zaken worden nagekeken voor je rit. Denk aan de vloeistoffen, gordels, accu, bandenspanning, enzovoorts. Niet alleen is dit veiliger voor je autoreis, maar blijft je autovakantie ook een goedkope autovakantie. Hiermee verlaag je namelijk de kans op een noodsituatie terwijl je op weg bent naar je bestemming. Kijk ook na hoe goed je auto is verzekerd en sluit zo nodig een extra verzekering af voor je reis.

2. Leer hoe je een wiel moet vervangen

Als het goed is heeft je auto een reservewiel. Leer hoe je een wiel van je auto vervangt, zodat je dat reservewiel ook kunt gebruiken als dat nodig is. Je wil niet afhankelijk zijn van een YouTube-filmpje op het moment dat je met een lekke band langs de kant van de weg staat.

3. Neem veiligheidsspullen en snacks mee in de auto

Naast een reservewiel zijn er nog een aantal spullen die ontzettend van pas kunnen komen als je langs de kant van de weg stil komt te staan. Er zal niet altijd een pompstation of iets dergelijks in de buurt zijn, waardoor je maar beter voorbereid op weg kunt gaan. Neem de volgende spullen mee:

  • Een zoeklamp
  • Een EHBO-koffer
  • Dekens
  • Startkabels
  • Een noodhamer met gordelmes
  • Een gereedschapskist
  • Een powerbank voor je smartphone

Bij een autovakantie kun je gewoon eten en drinken meenemen, ook als je de grens oversteekt. Ook als je met meerdere potentiele chauffeurs op reis gaat, kan het meenemen van wat eten of snacks iedereen in de auto tevreden (en wakker) houden. Neem geen zak autodrop mee, maar kies voor een gezonde snack als snoeptomaatjes. Ook kan het geen kwaad om voedingsmiddelen mee te nemen die erg lang houdbaar blijven, zoals pindakaas of gedroogde amandelen.

4. Bespaar geld door slim te tanken

Vooral wanneer je reis meerdere landen doorkruist, kun je heel wat geld besparen door slim te tanken. Zo kun je – als de tank het toelaat – in sommige gevallen beter een stukje doorrijden en over de grens tanken, terwijl je in sommige gevallen beter net vóór de grens kunt tanken om geld te besparen. Op de website van Drive-Alive kun je de brandstofprijzen per land in Europa bekijken. Door dit te combineren met de vuistregel dat tanken langs de snelweg duurder is dan bij een meer afgelegen pompstation, kun je eenvoudig meerdere euro’s per tankbeurt besparen. Kijk bij het passeren van

5. Plan je route en overnachting

Als je in één keer doorrijdt naar je bestemming, zal dit een kleinere rol spelen dan wanneer je een heuse road trip gaat ondernemen. Om te zien waar je onderweg zoal kunt stoppen, kun je gebruik maken van de website Roadtrippers. Deze laat allerlei bezienswaardigheden door heel Europa zien, waarna je die eenvoudig aan een route kunt toevoegen. Zo kun je in één oogopslag zien via welke route (of omweg) je naar je eindbestemming reist. Het kan voor je eigen rust geen kwaad om tijdig overnachtingen te boeken voor je autovakantie. Lees daarom ook onze tips voor het boeken van je hotels overnachting!

https://lifehacking.nl/onderweg/de-beste-reistips-hotels-en-overnachting/

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author