De beste reistips: Goedkope vliegtickets

Als je op reis gaat naar een verre bestemming, heeft vliegen bij veel reizigers de voorkeur. Maar hoe boek je goedkope vliegtickets? Hoe vermijd je een jetlag? En hoe kom je zo snel mogelijk door de douane? In deze tweede blog met de beste tips voor reizen en vakanties geven we antwoord op die vragen.

https://lifehacking.nl/onderweg/plan-je-complete-vakantie-in-google-trips/

1. Boek op tijd voor goedkope vliegtickets

Veel reizigers zijn ervan overtuigd dat hoe vroeger je een vliegticket boekt, hoe goedkoper die is. Toch is dat niet het geval. Ticketverkoper Airlines Reporting Corporations vergeleek miljoenen vluchten in de periode tussen 2008 en 2012 en kwam tot de conclusie dat vliegtickets zo’n 6 weken voor vertrek het goedkoopst waren. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat dat een vliegtuigmaatschappij ongeveer 100 dagen voor het vertrek van een vlucht de stoelen langzamerhand goedkoper maakt. Dit is vaak de periode waarbij vliegtuigmaatschappijen met aanbiedingen komen om de desbetreffende vlucht zo vol mogelijk te boeken. Naarmate de aanbiedingen verstrijken, stijgt de gemiddelde prijs van die vliegticket weer. Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 42 dagen voor vertrek de aanbiedingen het scherpst zijn.

Zo was een vliegticket in 2009 ongeveer 7 weken voor vertrek 26% goedkoper dan de gemiddelde prijs van diezelfde vlucht. In 2010 waren de tickets 6 weken voor vertrek 20% goedkoper dan de gemiddelde prijs van die vlucht. Het idee dat je zo vroeg mogelijk moet boeken, gaat dus niet altijd op. Het wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit een goedkopere vlucht zal vinden buiten de periode van ongeveer 6 weken voor vertrek, maar het is wel goed om in je gedachten te houden. Ga je bijvoorbeeld over 3 maanden op vakantie? Dan kan het lonen om het boeken van je vlucht nog een paar weken uit te stellen.

https://lifehacking.nl/onderweg/de-beste-reistips-hotels-en-overnachting/

2. Boek je vliegtickets slim

Als je vaker dezelfde vliegtickets bekijkt, is het wel belangrijk om je browsergeschiedenis te wissen na elk bezoek of om gebruik te maken van een privévenster. Op het moment dat vliegtuigmaatschappijen doorhebben dat je vaker naar dezelfde vliegtickets kijkt, kunnen ze deze duurder maken.

Een andere tip is om vliegtickets te boeken via een VPN. Niet alleen kun je dan volledig anoniem je vliegtickets boeken, maar kun je ook een andere locatie instellen voor het apparaat dat je gebruikt. Zo kun je je tickets boeken vanuit een land met lagere lonen als Roemenië of India. Vliegtuigmaatschappijen doen helaas aan locatiediscriminatie, wat betekent dat rijke landen meer betalen voor dezelfde ticket als minder welvarende landen. Een belangrijke tip als je gebruik gaat maken van een VPN: kies een land dat niet in je reisschema voorkomt. Het kan wel eens voorkomen dat je meer betaalt voor vliegtickets voor vluchten die vertrekken of aankomen in het land waar je je volgens de VPN bevindt. Vergeet niet eerst je browserhistorie te wissen, je VPN in te schakelen en daarna pas te zoeken naar vliegtickets vanuit de geselecteerde locatie. Anders weet de website via cookies alsnog dat je je eigenlijk in Nederland bevindt.

Het is het goedkoopst om te boeken via de website van de vliegtuigmaatschappij zelf. Om te zien welke vliegtuigmaatschappijen welke reizen aanbieden, kun je je eenvoudig oriënteren op Google Flights. Nadat je de vlucht hebt gevonden die je wil nemen, boek je deze rechtstreeks via de website van de vliegtuigmaatschappij. Het prijsverschil zal niet enorm zijn, maar alle beetjes helpen! Vooral in combinatie met het gebruik van een VPN kun je met deze tips zo’n 20% besparen op de prijs van je vliegtickets!

3. Wees op tijd op het vliegveld

Om op tijd door de douane te komen, moet je doorgaans al 2 tot 3 uur voor je vlucht op de luchthaven zijn. Er is echter nog een reden om op tijd te komen. Hoe vroeger je bij de gate verschijnt, hoe groter de kans is dat je een upgrade krijgt aangeboden. Als er sprake is van overboeking bij een vlucht, wat betekent dat het vliegtuig dus al is volgeboekt en jij niet mee kan, zullen ze vaak vragen of er vrijwilligers zijn die een andere vlucht willen nemen. Als je er als eerste bent, kun je gelijk deze kans aangrijpen. Vaak krijg je een leuke aanbieding of een geldbedrag voor het aannemen van het voorstel, aangezien het de vliegtuigmaatschappij heel wat gedoe bespaard als een passagier vrijwillig zijn plekje weggeeft als een vliegtuig te vol is geboekt.

4. Bereid je voor op de douane

Ook als je ruim op tijd bent voor je vlucht, wil je zo snel en soepel mogelijk door de douane komen. Trek daarom slip-on schoenen aan of slippers die je eenvoudig kunt uittrekken als dit nodig is (als je naar de Verenigde Staten gaat is de kans dat je dit moet doen groot). Trek ook een broek aan die past, zodat je geen riem hoeft om te doen. Die moet je anders toch weer gehaast uittrekken terwijl je in de rij staat voor de douane. Zorg dat de vloeistoffen en elektronica binnen handbereik ligt op het moment dat je je handbagage opent. Deze wil je zo snel mogelijk uit je tas kunnen halen op het moment dat die bak op de rollerband staat.

5. Voorkom een jetlag

Op het moment dat je naar een andere tijdzone reist, kun je een paar dagen last hebben van een jetlag. Een jetlag kan je flink wat hoofdpijn of misselijkheid bezorgen, maar je kunt het voorkomen door je goed voor te bereiden op het tijdverschil. Je kunt je lichaam op een paar eenvoudige manieren een paar dagen voor je reis op de sprong naar een andere tijdzone voorbereiden. Als je richting het oosten reist, moet je eerder gaan slapen en wakker worden dan je gewend bent. Reizigers richting het westen moeten het omgekeerde doen. Door dutjes te doen op de momenten dat het op je bestemming nacht is, kun je je lichaam ook voorbereiden voordat je op het vliegtuig stapt. Neem een slaapmasker en oordoppen mee om in het vliegtuig te slapen als je vliegt om tijdens de nachtelijke uren van je bestemming te slapen. Vergeet niet genoeg water te drinken tijdens je vlucht. Het drinken van alcohol of caffeine maakt je jetlag juist erger.

Als je slechts enkele dagen op de plaats van bestemming blijft, kun je gedurende de dag dutjes doen om de jetlag te beperken. Mocht je langer op de plaats van bestemming blijven, doe het dan de eerste paar dagen rustig aan om bij te komen van je jetlag. Een paar dagen aan de rand van het zwembad doorbrengen is een goede manier om snel van je jetlag af te zijn en het geeft je de energie om van de rest van je reis te kunnen genieten.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Thomas
    Posted 25/06/2018 2:47 pm 0Likes

    Goede tips! Het, goedkoper, boeken van vliegtickets door middel van VPN wist ik nog niet. Toen ik ben afgereisd naar de verenigde staden viel mijn jetlag gelukkig erg mee. Ik ben dan ook wel een persoon die altijd en overal kan slapen. Dat heeft er vast mee te maken.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]