Valt niet mee hè, dat studeren. Twee keer per week college bijwonen, Nahuel de Argentijnse huisgenoot die altijd iedereens Nutella jat, soms geen bier in de bonus bij de lokale Appie, en tot overmaat van ramp moet er elke dag een maaltijd naar binnen worden gewerkt die niet voor 100 procent uit instant noedels bestaat.
Het bereiden van onderstaande maaltijden kost praktisch net zo veel tijd als het bestellen en laten bezorgen van een pizza. Niet alleen is de zelfgemaakte maaltijd waarschijnlijk een stuk gezonder, het is in de meeste gevallen ook nog een stuk goedkoper (én lekkerder, als je het eenmaal een beetje onder de knie hebt).
Kip Tandoori
- Ingrediënten:
Stukjes kip of drumsticks
Tandoori-saus
Een ui
Een tomaat
Een theelepel gember
Een teentje knoflook
Zout naar smaak
Een scheutje olijfolie - Bereidingswijze:
Marineer de kip in de tandoori-saus met gember, knoflook en zout naar smaak. Laat een halfuurtje staan.
Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui lichtbruin. Voeg de tomaat toe en bak deze lichtgoud.
Leg de kip in de pan en laat deze sudderen tot de kip gaar is.
Kook eventueel wat rijst voor erbij tijdens het garen van de kip. -
Pasta bacon
- Ingrediënten:
Zes plakjes bacon
Twee blikken tomaten
Een eetlepel tomatenpuree
Een eetlepel tomatenketchup
Een theelepel gestampte chilipepers of cayennepeper
Een zak penne van 400 gram
Een zak gemengde groente - Bereidingswijze:
Snij de bacon in gelijke plakjes zodat je ze gelijktijdig goudbruin kan bakken.
Nadat de bacon goudbruin is gebakken, voeg je de geblikte tomaat toe. Laat dit 2 tot 3 minuten meebakken en voeg dan de tomatenpuree en tomatenketchup toe.
Voeg de gemengde groente en gestampte chilipepers toe en roer deze in de pan.
Zet een pan water op en breng aan de kook. Voeg de penne toe en kook deze tot hij zacht is.
Giet de pasta af of gooi deze in een vergiet.
Voeg de penne toe aan de saus.
Serveer het eventueel met kaas.
Makkelijke lasagne
- Ingrediënten:
300 g gehakt
Tomatensaus
Een ui
Drie champignons
Lasagnebladeren
Plakjes kaas
Geraspte kaas - Bereidingswijze:
Fruit de gesnipperde ui en voeg vervolgens het gehakt toe. Rul het gehakt en bak lichtbruin.
Roer de tomatensaus en gesneden champignons door het geheel. Doe dit ongeveer een minuut en haal dan de pan van het vuur.
Verspreid de inhoud van de pan over de bodem van een ovenschaal en leg hier vervolgens wat plakjes kaas op. Plaats vervolgens lasagnebladeren op de kaas. Herhaal dit proces (gehakt, kaas, lasagnebladeren) tot de pan leeg is.
Bedek de bovenkant van de gevulde ovenschaal met de geraspte kaas en laat deze 30 tot 40 minuten in de oven staan op 180 graden Celsius.
Aardappels met worst
- Ingrediënten:
500 g aardappels
450 g worst (braadworst of merguez)
Een ui
Een paprika
350 g tomatensaus
Een eetlepel olijfolie - Bereidingswijze:
Was de aardappels, snij ze in stukjes en gooi ze in een grote pan met het scheutje olijfolie. Gooi de worst er meteen bij en bak het geheel ongeveer 5 minuten.
Voeg de gesneden ui en paprika toe en laat het weer 5 minuten bakken. Draai de worstjes af en toe om ze gelijkmatig te laten bruinen.
Voeg de tomatensaus toe aan het geheel met twee eetlepels water. Plaats een deksel op de pan en laat de pan nog 5 minuten sudderen.
Smakelijk!
Wat is jouw favoriete studentenmaaltijd? Laat het weten in de reacties!
boas
https://www.ah.nl/producten/product/wi66128/ah-vlaams-groentepannetje
achteraf lullen is makkelijk natuurlijk, maar als ik dit kunststukje had ontmoet toen ik student was, was ik vele malen goedkoper en gezonder uit geweest dan al die avondjes met meneer diepvriespizza bij elkaar. niet studeren is natuurlijk nog goedkoper en verstandiger, maar als je dit leest ben je daar waarschijnlijk te laat voor.
jgjtpw
Ook een goede tip uit mijn studententijd: Kook met zijn allen! Voor 30 man aardappels met sperziebonen en fishsticks gekookt, bijdrage van 1 euro per maaltijd (inclusief een glas frisdrank). Als iemand goedkoper eten kan maken, hoor ik het graag.
Bram
Met een vleugje creativiteit kom je je studententijd wel door.
Lisa
Wat een lekkere recepten! Ik ga die lasagne zeker een keer proberen!
Froukje van der Wal
Pasta met zalm, sperciebonen en crème-fraiche.
Voor 2 personen:
400 gram sperciebonen (gesneden in stukje uit het versschap)
200 gram gerookte zalm (plakken)
200 gram pasta (mag ook van courgette)
1 beker (200 ml) crème-fraîche
Verse peper
Olie
Kook de sperciebonen in10 minuten beetgaar
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing
Snijd de zalmplakken in stukjes (snippers)
Doe de olie in een wok of koekenpan
Voeg de pasta en de sperciebonen toe en warm het door
Voeg de zalmsnippers toe
Voeg naar smaak verse peper toe (uit de pepermolen)
Als alles heet is: haal de pan van het vuur
Roer de crème-fraîche erdoor. Voeg eventueel nog verse peper toe.
Opscheppen en eet smakelijk
Bram
Bedankt, ik ga de recepten zeker uitproberen
Comments are closed.