10 tips voor meer volgers op Instagram

Daar zit je dan. Als aspirant influencer. Na een jaar zwoegen bestaat je ‘community’ uit 63 volgers, waarbij het toch vooral tante Hennie is die elke post beloont met een hartje en een welgemeend ‘Ben trots op je lieverd’. Je mag dan misschien nog niet de insta-fame van een Kardashian hebben bereikt, reden om het koppie te laten hangen is er zeker niet! Met onze 10 tips heb je namelijk binnen no-time meer volgers op Instagram.

Of je nu privé of zakelijk iedere dag actief bent op Instagram, je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen van jouw creatieve uitspattingen genieten. Je bent op zoek naar eye balls, zoals de marketingballen onder ons dat zeggen. Om je daar een handje bij te helpen heeft de redactie van Lifehacking het lastige werk voor je opgeknapt, want na de nodige research en gesprekken met experts kunnen we je hier de 10 beste tips voor meer Instagram-volgers presenteren. Aan de slag dus!

1. Gebruik de juiste hashtags

Hastags zoals #FF (Follow Friday) of #instafollow lokken volgers naar jouw Instagram-account. Sites zoals top-hashtags.com kunnen je daarnaast helpen om de juiste hashtags te gebruiken voor het beoogde doel. Denk hierbij ook aan hashtags die aansluiten bij het publiek dat je wilt bereiken. Let wel op dat je niet teveel hasthags gebruikt! Dit kan afleiden van de inhoud van je post.

2. Like foto’s van anderen in jouw doelgroep

Maak je veel foto’s van eten, boeken, games, of plaats je juist alleen maar selfies? Zorg dan dat je hashtags gebruikt die het bij dit soort foto’s goed doen op Instagram. Ook belangrijk: like zoveel mogelijk foto’s van anderen die soortgelijke hashtags posten. Deze likes leveren vervolgens namelijk weer volgers op. Hou er wel rekening mee dat je behoorlijk wat likes moet uitdelen wil je hier zelfs volgers voor terugzien. Maar hej, niemand heeft gezegd dat succes op de gramz makkelijk zou zijn!

3. Reageer op andere foto’s

De meest natuurlijke weg tot contact is interactie. Beperk je daarom niet tot een simpele ‘like’ maar laat ook reacties achter op foto’s. Deze moeite zal uiteindelijk beloond worden met meer volgers.

4. Beheer je Instagram-content

Verwijder foto’s die niet in je feed passen. Let hierbij op scherpte, kleur en onderwerp. Mensen willen graag een account volgen dat er verzorgd en compleet uitziet. Jouw nauwkeurige selectie zorgt daarvoor. Zorg daarnaast voor voldoende afwisseling. Plaatjes met quotes erop of herkenbare situaties doen het enorm goed op Instagram. Wissel daarom je foto’s af met plaatjes van grappige, inspiratievolle of bekende teksten.

5. Roep je Insta-volgers op tot actie

Stel in het bijschrift van je foto vragen of roep op tot actie met uitroepen als ‘laat me weten wat jij vindt’. Door het stellen van een vraag (zo simpel als: ‘hoe is jouw dag?’) verleid je je volgers tot meer interactie op jouw pagina.

6. Plan je Instagram-posts

Het is belangrijk dat je regelmatig iets post op Instagram, het liefst dagelijks. Maar natuurlijk ben je liever niet de hele dag foto’s aan het schieten, bewerken en posten. Het beste is om je Instagram-tijd op te delen in behapbare brokjes tijd. Trek, verdeeld over de week, paar uurtjes uit om echt even voor Instagram te gaan zitten (of op pad te gaan). Maak in die periode een paar echt goede foto’s, video’s of Stories en plan deze vervolgens in. Dat inplannen kan je zelf in een eigen agenda doen, maar er zijn ook apps die je hierbij helpen. De werking van deze apps als Later (Android/iOS) is niet altijd even betrouwbaar, en kan bij iedere Instagram-update ineens stoppen met werken.

Ga je posts vooraf inplannen, denk dan even goed na over de beste tijd. Mensen met een kantoorbaan zullen bijvoorbeeld niet om tien uur ’s ochtends door hun Instagram scrollen. Posten rond de lunch of aan het begin van de avond is dan misschien een betere tijd.

7. Ontwikkel je eigen merk

Je maakt van jezelf een merk door goed na te denken over de naam van je account, de inhoud ervan, maar ook de verspreiding ervan. Bedenk daarom ook een hashtag voor jouw account en spoor je volgers aan deze te gebruiken waar passend. Daarbij doen foto’s met gezichten erop het beter dan alleen voorwerpen. Selfies in combinatie met jouw persoonlijke hashtag is een garantie voor likes.

8. Kijkje achter de schermen

Instagram heeft twee kanten: de ene waarop alles perfect, gestyled en prachtig lijkt, én dan is er de kant waar Instagram-influencers laten zien dat hun leven heus niet zo perfect is. Door je volgers een kijkje achter jouw schermen te gunnen, creëer je een persoonlijkheid achter de Instagram-account. Instagram Stories is een prachtige manier om je volgers op een laagdrempelige manier te laten meekijken achter de schermen bij jouw Instagram-account.

9. Houd een wedstrijd (met mate!)

Door iets te verloten kan vrij eenvoudig volgers naar je Instagram-account trekken. Vraag bij de wedstrijd om de wedstrijdpost te liken, het account te volgen, een bepaalde hashtag te gebruiken of een reactie achter te laten. Nog meer aandacht krijg je door er ook nog aan toe te voegen dat ze een vriend moeten taggen. “Ken jij iemand die dit écht moet hebben? Tag die vriend!”. Pas wel op met dit soort acties. Als je teveel van deze winacties plaatst heb je binnen no-time een community die je alleen maar volgt voor de gratis spullen, maar verder geen interactie aangaat en vrijwel geen binding heeft met de rest van je content.

10. Promoot je Instagram

Je hebt niet voor niets zoveel tijd gestoken in een mooie, functionele en gerichte Instagram. Zorg er daarvoor dat jouw account makkelijk te vinden is door hem te promoten op je Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok, en welke anderen sociale media je ook gebruikt. Vooral als je je echt richt op ‘mooie plaatjes’ is Pinterest een goede bron om aandacht te genereren voor je account.

Tell Us What You Think
6Te gek15Leuk3Serieus?6Meh...8Stom

About Author

1 Comment

  • instagrammer
    Posted 18/01/2019 8:08 am 0Likes

    Goed artikel! Uit ervaring weet ik dat deze zaken ook daadwerkelijk werken. Kleine toevoeging wat de wedstrijd betreft… Er zijn wel regels waar je rekening mee moet houden. Als voorbeeld moet je de prijs bij de belasting opgeven wanneer de waarde boven een bepaald bedrag ligt. (kansspelbelasting)

Leave a comment

[wpterms id="3193"]