De beste trucs waarmee je veel geld kunt besparen

Niemand vindt het leuk om meer geld aan iets uit te geven dan nodig is. Maar om geld te besparen hoef je je echt niet tijdens de uitverkoop in de mensenmassa te begeven. Met een aantal simpele trucs kun je het hele jaar door een flinke duit geld besparen. Lees ook: 4 goedkopere alternatieven voor superfoods.

Bulkinkopen doen

Als bepaalde lang houdbare dingen (denk hierbij aan potjes saus, gedroogde pasta, blikjes groenten, flessen frisdrank, pakken wasmiddel, etc.) in de aanbieding zijn, is het een goed idee om grote hoeveelheden in te slaan. Het is op dat moment even een grotere investering, maar uiteindelijk spaar je hier veel geld mee uit.

Afprijspatronen in de supermarkt

Door goed in de gaten te houden of er een patroon zit in de manier waarop jouw supermarkt dingen afprijst, kun je veel geld besparen.

Etenswaren die nog maar tot dezelfde dag goed blijven, worden tegen het einde van de dag vaak met flinke korting aangeboden. Veel supermarkten doen dit op vaste tijden. Sommige ketens beginnen ’s ochtends al met afprijzen, en gedurende de dag worden de nog niet verkochte producten steeds verder afgeprijsd. Veel van deze etenswaren kunnen prima ingevroren worden, zodat je ze op een later tijdstip kunt gebruiken.

Je krijgt natuurlijk de beste korting als je de winkel vlak voor deze gaat sluiten bezoekt. Maar veel mensen hebben hetzelfde idee, en als je te laat bent zijn de beste aanbiedingen allang weg. Daarom moet je een balans zoeken tussen laat gaan en niet te laat gaan. Als je erachter weet te komen hoe laat ongeveer de laatste kortingsstickers op de producten worden geplakt, moet je rond dat tijdstip naar de winkel. Je hoeft hooguit maar even te wachten tot ze klaar zijn met stickers plakken.

Buiten het seizoen kopen

Aan het einde van de winter wordt veel winterkleding zwaar afgeprijsd, waardoor je voor heel weinig geld een winterjas op de kop kunt tikken die je het jaar daarop kunt gaan dragen. Hetzelfde geldt voor zomerkleding. En als je zwemkleding nodig hebt, is deze meestal het goedkoopst aan het einde van de vakantieperiode.

Als je dit aankooppatroon aanhoudt bespaar je niet alleen geld, maar hoef je tevens geen paniekaankopen te doen op het moment dat je de kleding ineens nodig hebt. Het enige nadeel hieraan is dat je buiten het seizoen of in de uitverkoop waarschijnlijk minder keuze hebt.

Gewoon om korting vragen

Soms kun je gewoon assertief zijn en vragen of er een speciale aanbieding te regelen valt, vooral als je meer dan één product koopt. Dit werkt natuurlijk niet altijd, en met name bij grotere ketens, maar wie niet waagt, wie niet wint.

Klagen en complimenteren

Als een bepaald product niet aan je verwachtingen voldoet, moet je gewoon klagen. Daar heeft de fabrikant van het product iets aan, en in veel gevallen krijg je een vervangend product opgestuurd of kortingsbonnen.

Ben je erg tevreden met een product? Ook dan wil de fabrikant dit graag weten. Zelf was ik ooit helemaal weg van een bepaalde limited edition chocoladereep die binnen korte tijd weer uit de schappen zou verdwijnen. Toen ik de producent van deze repen een brief stuurde met de vraag of ze ooit weer deze reep zouden gaan verkopen, kreeg ik een enorme doos ervan toegestuurd. Er zat een brief bij waarin ze zeiden dat ze niet wisten of hij terug zou komen, maar dat ze hoopten dat ik tot die tijd voldaan zou zijn met deze doos. Super!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

  • pieter
    Posted 21/03/2017 11:55 pm 0Likes

    Voor abonnementen kun je vaak ook een gratis test of proefperiode afsluiten. Bij steeds meer abonnementen kun je binnen een maand je geld terug vragen. Vaak moet je dan wel op tijd zijn, bijvoorbeeld binnen 2 weken na het testen van het product (dit heb ik bv bij goosevpn gedaan via https://www.vpngids.nl/artikel/vijf-gratis-vpn-services/ ) Wellicht ook een handige tip 🙂

  • Koen
    Posted 21/03/2017 2:41 pm 0Likes

    Misschien niet voor iedereen geschikt. Maar iets van 70% van al het voedsel dat voor ons geproduceerd wordt gaat verloren voordat we het zelfs in huis hebben.

    Ook in supermarkten moet alles er perfect uit zien. Een netje mandarijnen met één mandarijn die ingedeukt is wordt in zijn geheel weggegooid. Hetzelfde geld voor eieren, of een fles wijn zonder etiket. Medewerkers mogen hier niks van nemen uit gevaar dat ze zelf etiketten gaan verwijderen puur om ze mee te nemen.

    Dit beland dus allemaal in de vuilnisbak. Dit gaat om belachelijk grote hoeveelheden voedselwaren. Echt enorm veel voedsel wordt in Nederland weggegooid omdat het niet aan de perfecte normen voldoet.

    Wat ik dus doe is dumpster diven. Klinkt vies maar is het niet. Ik haal er een overvloed van lekker eten vandaan. Jammer genoeg geven supermarkten niet zo om mensen maar meer om geld dus doen ze er alles aan om dit perfect goede voedsel weg te smokkelen. Zodat ze geen omzet verliezen.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]