Dé functies van Fingertips waar ik niet meer zonder zou kunnen

We schreven al vaker over het handige programma Fingertips. De bekendste functie is waarschijnlijk het inkorten van lange teksen naar korte codes. Fingertips kan ook integreren in programma’s zoals Outlook en gemakkelijk taken voor je aanmaken. De functie die ik het meest gebruik is toch het speciaal plakken. Ik zou niet meer zonder kunnen.

Installeren

De installatie is erg gemakkelijk, ga naar de website van Fingertips en klik op download. Het programma wordt dan gedownload en loopt je stap voor stap door de installatie.

Plakken

Als ik achter de computer werk, ben ik bijna continu dingen aan het kopiëren en plakken, van en naar websites, mail, Word, PowerPoint, Excel. Dankzij Fingertips krijg ik een lijst met alle laatste kopieer-acties waarmee ik via de muis of de pijltjestoets ook oude gekopieerde items kan plakken. Hierdoor kun je iets dat één keer gekopieerd is, gemakkelijk meerdere keren plakken. Dankzij de zoekfunctie kun je gemakkelijk zoeken in het ‘archief’ van je opgeslagen teksten van de afgelopen dag.

Ik heb de sneltoetsen van het plakken uit de geschiedenis aangepast naar [ctrl] + [shift] + [alt] + V. Dit kan aangepast worden bij Opties -> Hotkeys. Zodra ik de ingestelde combinatie intoets, krijg ik een scherm te zien met al mijn gekopieerde items, waaruit ik kan kiezen. Zie hieronder voor een voorbeeld.

Fingertips

Plakken zonder opmaak

Maar wellicht nog belangrijker vind ik de optie om te plakken zonder opmaak. Als ik op een andere computer dan mijn eigen computer werk, is het meekopiëren van de opmaak mijn grootste struikelblok in lekker werken. Met de combinatie [ctrl] + [alt] + v plak ik elke tekst zonder opmaak. Dat helpt enorm bij het kopiëren en plakken van teksten tussen verschillende programma’s. Deze toetscombinatie is wederom aan te passen bij de Opties -> Hotkeys.

Ik zou niet meer anders willen werken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

 • Marc
  Posted 04/06/2015 8:33 am 0Likes

  Superhandige tool fingertips, ben er ook groot fan van. Die klemboard functie werkt bij mij echter niet. Ik heb verschillende toetsencombinaties geprobeerd maar krijg het niet werkend. Zijn er meer mensen die dit probleem ervaren in windows 8?

  • Mariska
   Posted 04/06/2015 5:12 pm 0Likes

   Die werkt bij mij (kantoornetwerk) idd ook niet. Jammer, want dat leek mij juist handig! Misschien zijn daar andere manieren voor?

   • Freerk Terpstra
    Posted 08/06/2015 2:32 pm 0Likes

    Vreemd, ik werk met Windows 8.1 en heb daar geen problemen mee. Ook nooit problemen gehad onder Windows 7. Volgens mij reageert hun helpdesk best snel op vragen, je zou dus kunnen proberen ze een email te sturen. Veel succes (en plezier)!

 • Arjan Broere
  Posted 02/06/2015 9:53 am 0Likes

  Zo’n klembord dat toegankelijk blijft vind ik echt zo’n functie die je pas waardeert als je m hebt. Soms vergeet je iets te plakken, waardoor het van je klembord is als het je weer te binnenschiet maar pas als je met zo’n plak-geschiedenis werkt,merk je dat je allerlei info voor een taak of een artikel uit een site knipt en dat afmaakt en pas daarna switcht naar de plek waar je wil plakken. Ook als je eerst kale tekst schrijft en daarna links wil toevoegen aan je tekst, kun je dat doen door alle links te knippen en daarna te plakken. Minder switchen.

  Fingertips heeft met name voor de Outlook-gebruikers nog veel extra’s, die veel tovertyp-programma’s niet hebben: http://www.meereffect.nl/articles/wat-kun-jij-nog-sneller-doen-met-fingertips.aspx

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: