De kracht van Youtube

Wat begon als een idee in de garage van een paar jongeren is uitgegroeid tot een van de meest bezochte site’s van de laatste 5 jaar. Waar je ook naar op zoek bent, er staat een leuk/grappig/leerzaam filmpje over op YouTube. Je kunt makkelijk abonnee worden van een kanaal en het laten doorsturen naar je reader zodat je niets hoeft te missen. Wie nog steeds denkt dat YouTube vol staat met filmpjes over skate-boarden, vals zingende tieners en tips over make-up moet zeker even verder lezen!

Leren en studeren:
Van Chinees tot Russisch en van biologie tot wiskunde, je kunt het leren op YouTube. Grote universiteiten als Harvard, Oxford en Cambridge hebben hun eigen kanalen op YouTube die vol staan met colleges, interviews met de grote denkers van deze tijd en allerlei andere leerzame filmpjes. Dus heb je nog 1 uur per week tijd over, leer dan eens Chinees of volg een college over recht vanuit je bureaustoel.

How to… :
Een van de meest bekende type filmpjes: de how to… filmpjes. Van gitaarspelen tot de moonwalk, het wordt je stap voor stap uitgelegd in tal van filmpjes. Dankzij dit soort filmpjes kun je binnen no time de rubiks kubus oplossen (doet het altijd goed op verjaardagen) en verbaas je iedereen met jou mysterieuze smokey eyes.

Beroemd worden / nieuwe bands ontdekken:
Iedereen kent de verhalen van Esmee Denters en Justin Bieber die beroemd werden nadat ze waren ontdekt dankzij hun YouTube filmpjes. Dus waar wacht je nog op, trek je zondagse shirt aan, kies je nummer en zing de longen uit je lijf! Voor je het weet sta jij op die rode loper. Natuurlijk staat YouTube nog vol met filmpjes van bands en solo artiesten die ook ontdekt willen worden. Kijk wat rond en wie weet vind jij een band die je helemaal te gek vindt.

Lifehacking:
Ja, inderdaad ook lifehacking tips zijn vertegenwoordigd op YouTube. Wat dacht je van RSS in plain english of een uitleg over GTD. Ook auteurs van deze site hebben hun tips op YouTube gezet. Zoek bijvoorbeeld eens naar Martijn Aslander, Frank Meeuwsen of Guus Pijpers. Ook filmpjes van 7 days of inspiration, TED en stand up inspiration zijn te vinden op YouTube.

Lachen:
Een van de grootste verzameling filmpjes van YouTube zijn toch de humor filmpjes. Wie nog nooit van sneezing panda of star wars kid hebben gehoord hebben de afgelopen 5 jaar onder een steen geleefd. Ook filmpjes als how [this movie] should have ended en movies in … minutes zijn ware hits op YouTube. Ofwel, ook als je even lekker wilt relaxen kun je terecht bij YouTube

Kortom: YouTube is een leerzame, handige en slimme voor site voor iedereen die weet hoe een computer werkt. Het maakt niet uit wat je zoekt, het is te vinden op YouTube! Wat zijn jouw recente ontdekkingen op YouTube? Share!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Hans
  Posted 16/10/2010 12:18 am 0Likes

  Wat betreft het begin van YouTube; “idee in de garage van een paar jongeren” klinkt wel erg romantisch.
  In werkelijkheid was het vanaf het begin serious business:
  YouTube – founded by Chad Hurley, Steve Chen and Jawed Karim, who were all early employees of PayPal – began as a venture-funded technology startup, primarily from a US$11.5 million investment by Sequoia Capital between November 2005 and April 2006.
  http://en.wikipedia.org/wiki/YouTube#Company_history

 • Tinus
  Posted 15/10/2010 2:14 pm 0Likes

  Jammer van de vele taalfouten in het artikel, Bianca. Hopelijk breng je je leerlingen wel correct taalgebruik bij.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]