De leukste Easter Eggs in Google

Je wist vast wel dat Google meer is dan een zoekmachine. Zo heb je Maps, Gmail, noem maar op. Er zitten echter nog een wat leuke functies verstopt in Google die je waarschijnlijk nog niet kon. In dit artikel zijn we op zoek gegaan naar de leukste verborgen Easter Eggs in Google.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/zo-vind-je-sneller-een-antwoord-in-google/

1. Lego

Als je Chrome gebruikt, kun je met LEGO spelen in je browser! Op de website buildwithchrome.com vind je een speciale versie van Google Maps, waarin gebruikers van alles kunnen bouwen. Zo kun je je eigen huis bouwen, maar ook bijvoorbeeld een boot in de haven of een klimrek op het grasveld.

schermafbeelding-2016-11-24-om-09-08-31

Door in te loggen met je Gmail-account, slaat Google automatisch je voortgang op, waardoor je later verder kan bouwen. Ook andere gebruikers kunnen jouw bouwwerken zien. Door samen te werken kun je samen met je buren de hele straat namaken!

2. Atari Breakout

Ken je dat spelletje nog? Waarbij je met je muis een vlak bestuurt en met een balletje elk blokje moet wegtikken? Dat spelletje kun je dus ook in Google spelen.

schermafbeelding-2016-11-24-om-09-09-13

Vul als zoekopdracht ‘Atari breakout‘ in, en druk op ‘Afbeeldingen’. Het scherm verandert in het spel en je kan de zoekresultaten één voor één wegtikken!

3. Doodles

Zoals je waarschijnlijk al weet, heeft Google speciale Doodles voor speciale dagen. Door geen zoekopdracht in te vullen en gewoon te klikken op ‘Ik doe een gok‘, ga je naar de Doodle-afdeling van Google. Daar zie alle doodles die ooit op de hoofdpagina gestaan hebben.

schermafbeelding-2016-11-24-om-09-32-32

Je zal zien dat er doodles tussen zitten die je nog nooit gezien hebt. Dit komt doordat Google per land of regio aparte doodles maakt. Zo was het laatst Vaderdag in Scandinavië, maar hebben wij de doodle die daarbij hoort nooit gezien, doordat wij het op een andere dag vieren.

Wist je dat je ook je eigen doodles kan maken voor Google?

4. Vliegsimulator Google Earth

Als je Google Earth downloadt, haal je ook gelijk een vliegsimulator in huis. Door op bepaalde sneltoetsen te gebruiken, kun je door de cockpit van een vliegtuig het landschap van Google Earth verkennen. Zo kun je over je eigen stad of dorp vliegen!

Bekijk hier hoe het werkt.

5. Google Gravity

Benieuwd wat er gebeurt als Google in elkaar stort? Nou, dit.

schermafbeelding-2016-11-24-om-09-33-33

6. Anagram

Als je Googled naar het woord ‘anagram‘, krijg je boven de resultaten de vraag of je ‘ma graan’ bedoelde. De woorden ma graan is een anagram van het woord anagram.

schermafbeelding-2016-11-24-om-09-34-00

7. Piraten, hackers en een Zweedse kok

Google heeft verschillende interfaces waarbij ze de taal veranderen. Naast de talen van de wereld, kun je ook piraten-taal, hackertaal en zelfs het dialect van de Zweede chef in Google zien.

schermafbeelding-2016-11-24-om-09-38-10

8. LMGTFY

Met deze website kun je een leuke grap bij iemand uithalen. Door op de website van LMGTFY een zoekterm in te vullen en een zoekmachine te selecteren, wordt er een link gemaakt. Als je deze link in een chat plaatst en diegene klikt erop, ziet diegene Google en het woord wat jij hebt ingevuld.

schermafbeelding-2016-11-24-om-09-34-23

 

 

Tell Us What You Think
4Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]