De Lifehacking community op Google+

Afgelopen week introduceerde Google+ vrij plotseling een nieuwe functionaliteit: Communities. Hiermee legt de zoekmachine-gigant nog meer de nadruk op het samenbrengen van interesses. Google+ is niet gericht op het samenbrengen van je familie en vrienden – hoewel dat ook uitstekend mogelijk is – maar is een online gemeenschap over je ideeën en je interesses. In combinatie met de reeds aanwezige chat en hang-out mogelijkheden kan je eenvoudig in contact komen met gelijkgestemden. (Bron: Googleplusworld) De communities lijken een tegenhanger voor de bekende Google+ circles en zijn zeker voor merken en organisaties een interessant kanaal om kennis en expertise te delen met elkaar.

Natuurlijk is dit interessant voor Lifehacking. We zijn recent al gestart met een Facebook-groep, bij wijze van experiment. We hebben nu 576 leden in die groep, dagelijks komen er een paar bij. De conversatie is wat rustiger geworden dan in de begindagen, een effect wat in meer online gemeenschappen plaatsvindt. Een explosieve start gevolgd door een relatief rustige periode waarna een stabiele frequentie van conversatie wordt gevonden. We zouden Lifehacking niet zijn als we het experiment niet verder opzoeken. Daarom een Google+ community.

Is er een verschil met de Facebook groep? Nee, in principe niet. De Facebook groep is vooral om vragen te stellen, te beantwoorden en tips te delen. Ik denk dat dit op G+ niet veel anders zal zijn. Maar op G+ kunnen we bijvoorbeeld heel makkelijk met de community een hangout doen. Dat vind ik dan wel weer interessant en dat staat zeker op de planning de komende tijd!

Voor de volledigheid: De LinkedIn groep van Lifehacking wordt al een tijd geplaagd door spam-aanvallen. Omdat hier teveel moderatiewerk aan zit hebben we besloten om de LinkedIn groep per 1 januari 2013 op te heffen. Of we doorgaan met Facebook óf met Google+ óf met beiden…dat zal de komende tijd uitwijzen.

(Foto: Shutterstock)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]