De mooiste uitzichten van Europa

Hoewel het niet meer zo koud is als een paar dagen geleden, mogen we nog graag dagdromen over de vakantie(s) die 2016 met zich meebrengt. Lekker bakken op een strand met 35 graden vinden veel mensen heerlijk, maar misschien wil je dit keer wel naar een bijzondere locatie? Lifehacking beantwoordt al je vragen met een lijst van de 7 mooiste uitzichten die Europa te bieden heeft.

https://lifehacking.nl/onderweg/waarom-meer-vluchten-vertraging-zomer/

De Azoren

De Azoren
Deze Portugese archipel in de Atlantische Oceaan ligt zo’n 1370km uit de kust van Europa. De Azoren zijn vulkanisch van oorsprong en bestaat uit negen bewoonde- en acht onbewoonde eilanden. De landtemperaturen variëren tussen 14˚C en 24,8˚C met een prettige watertemperatuur tussen de 16˚C en 22˚C het hele jaar door. Denk hier het prachtige uitzicht bij en je hebt een prachtig vakantieoord.

Hallstatt

Hallstatt
Dit pittoreske dorp ligt aan het gelijknamige Hallstättersee in de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk en telt zo’n 900 inwoners. Hallstatt is lange tijd alleen bereikbaar geweest via het meer en is nog steeds moeilijk bereikbaar. Het uitzicht is echter wel iets om over naar huis te schrijven.

Bonifacio

Bonifacio Corsica
Deze stad in het Franse departement op Corsica ligt boven op een massieve rots, 80 meter boven zee. Bonifacio is een oude stad met veel smalle straatjes en een doolhof van overkapte gangen, arcades en dicht bij elkaar liggende huizen. De loodrechte rotswanden doen sterk denken aan een Noorse fjord en doordat de wand uit zacht krijtgesteente bestaat, heeft de zee meerdere uithollingen in de wanden uitgesleten.

De Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel
Dit Franse rotsachtige eiland ligt in een baai die bij vloed volledig volloopt. Op het eiland staat een middeleeuwse abdij, welke ter ere van de heilige Michaël is gebouwd. Mont Saint-Michel ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches in Normandie en was vroeger onbereikbaar tijdens vloed. Tegenwoordig loopt er een smalle brug, met pendeldienst, naar het eiland.

Toscane

Toscane
Deze centraal-Italiaanse regio grenst in het westen aan de Tyrreense Zee en profiteert van de zachte zeelucht en de bescherming van het Appennijnen-gebergte. Populaire steden in Toscane zijn Florence, Pisa, Lucca, Maremma, Volterra en Siena. Daarnaast staat Toscane bekend om haar wijn, welke nog lekkerder smaakt door het bijbehorende uitzicht.

De Douro Vallei

Douro Vallei
De ‘Gouden rivier’ ontspringt in het Spaanse Sierra de la Demand en mondt uit in de Atlantische Oceaan, bij Porto. De bovenloop van het Portugese deel van de Douro staat bekend om zijn Quinta’s, dit zijn wijngaarden waar de duiven voor de Port groeien. Door de prachtige rivier en de aangrenzende wijngaarden biedt de Douro Vallei een prachtig uitzicht.

De Dolomieten

Dolomieten
Deze bergketen in Noord-Italie maakt deel uit van de Zuidelijke Kalkalpen en wordt getypeerd door steile rotswanden en pieken. Het gebergte is genoemd naar het mineraal en gesteente dolomiet, daarvoor heette het gebergte Monti Palldi, wat ‘Bleke Bergen’ betekent. De Dolomieten kent veel spa’s en biedt een prachtig uitzicht om volledig tot rust te komen.

Wat vind jij het mooiste uitzicht van Europa? Laat het ons weten in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]