De vervelendste kinderen die langs kunnen komen

Vandaag, 28 december, is het officieel de ‘Dag van de Onnozele Kinderen’. We geven het eerlijk toe, het is een ietwat vreemde naam voor een dag. Oorspronkelijk is deze dag in het leven geroepen om de kindermoord te herdenken, waarbij in opdracht van koning Herodes alle pasgeboren kinderen werden vermoord in Bethlehem. Hoewel het moeilijk was voor ons om toch een leuk artikel te wijden aan deze dag, hebben we een perfect onderwerp gevonden, namelijk ‘de tien vervelendste kinderen die op bezoek kunnen komen’. Hierbij gaan we vanuit van ouders met jonge kinderen, die af en toe een vriendje of vriendinnetje op bezoek krijgen. We weten zeker dat je in ieder geval eentje herkent uit deze lijst!

1. De kameraad

Als je een leeftijdsgenoot van je kind vraagt om langs te komen om te spelen, komt diegene vrolijk langs om te spelen. Met jou. Hoewel jij kleine Jip misschien stiekem uitnodigde voor wat afleiding voor je oogappel, blijft deze koter rustig bij jou hangen. Je vraagt de kinderen om op de trampoline te spelen en Jip vraagt of jij ook meegaat. Op het moment dat je zegt dat je nog veel te doen hebt, blijft Jip rustig bij jou ondanks dat de rest wel gaat springen. Even later staat Jip naast je aanrecht met de vraag of hij de macaroni mag afgieten.

2. De snacker

Het is natuurlijk meer dan prima als een vriendje of vriendinnetje op bezoek komt, een snoepje neemt en vervolgens gaat spelen met je kind. Helaas gaat dit niet op voor de snacker. Hij wil een pepermuntje, een handvol koekjes en als het even kan nog een lolly. De eerste keer geef je hier misschien aan toe, tot hij na 10 minuten weer naast je staat met de vraag of je nog wat chips hebt liggen.

3. De tornado

Dit is het kind die het voor elkaar krijgt om binnen vijf seconden je woonkamer om te toveren in een plaatselijk aardbevingsgebied. Alle puzzels die je met liefde in elkaar hebt gezet liggen in no-time in elke hoek van de kamer, de kleurpotloden kunnen opnieuw worden geslepen en de bijbehorende gummetjes zijn volledig versnipperd. Net als het natuurlijke fenomeen waar hij naar vernoemd is, weet de tornado niet wat opruimen is en na een tijdje krijg je het idee dat hij het expres doet. Zou de moeder expres haar tornado naar jou gestuurd hebben?

4. De prater

Door dit kind ben je na één middag volledig op de hoogte van het leven van hem en zijn omgeving. De prater stopt niet met praten. Hij of zij praat over feetjes en vlinders, boeken en activiteiten met school, arme kinderen in Afrika en natuurlijk dat geweldige uitje met oma. Als moeder de prater afzet, krijg je zelfs een ‘ik weet dat ie blijft praten’-blik van haar. Een kleine troost, de moeder zit er soms de hele dag in.

5. De twijfelaar

“Wil je wat drinken?” Radiostilte. Poging twee: “lust je graag koekjes?”, “denk het niet”, “blijf je eten?” “dat weet ik nog niet” Zucht.

6. Degene die niets leuk vindt

Jij: “Wil je een bordspelletje doen?”
Jip: “Nee.”
Jij: “Wat dacht je van een kleurplaat?”
Jip: “Nee, bedankt.”
Jij: “Oh! Ik heb een goed idee! Laten we een fort maken van matrassen en kussens!”
Jip: “Nah, dat heb ik gisteren al gedaan.”
Jij: “Lego? Tafelvoetbal? Verkleden?”
Jip: “Dat klinkt niet zo leuk.”
Jij: “WAT DOE JE HIER DAN?”

(Ok, die laatste zin speelt zich meestal in je hoofd af.)

7. De huiler

Huilen is voor veel kinderen een uiting van emotie. Als ze verdrietig zijn of zich bezeren, gaan ze huilen. De huiler doet dit ook, alleen dan maal tien. De huiler moet huilen als het ijs op is, als hij niet als eerste mag of als hij zachtjes omver wordt gelopen door je hond. Op het moment dat je diegene zover hebt dat hij stopt met huilen, gebeurt er het volgende waardoor het weer begint.

8. De kinderpuber

Dit is dat ene vriendje of vriendinnetje die tegen jou kind begint over zoenen of erger, seks. Alle woorden die jij bewust de afgelopen jaren hebt vermeden, krijgt je kind rustig te horen van dit leeftijdsgenootje. Een enkele speelmiddag is genoeg voor dit vriendje of vriendinnetje om jouw koter volledig kennis te laten maken met de wereld van volwassenen. Door dit gesprek moet je alle gesprekken over de bloemetjes en de bijtjes, waar baby’s vandaan komen en SOA’s plotseling vervroegd inplannen.

9. De plee-date

Al zou je er een routebeschrijving bij geven, dan zou dit kind het midden van de pot nog steeds niet kunnen vinden. Het matje op de grond is na zijn bezoek doorweekt en bij een grote boodschap is zelfs de onderkant van de WC-bril niet veilig. Als ie überhaupt al zijn handen wast, gebruikt hij geen zeep en als je geluk hebt trekt hij de WC door na gebruik. Hoe vriendelijk hij ook is, je hoopt toch stiekem dat hij op dit gebied wat thuisonderwijs krijgt.

10. De blijver

Dit kind wil niet weggaan. Al vraagt moeder voor de vijftiende keer of hij of zij de schoenen wil aantrekken, het kind rent gewoon weg. De sokken zijn spoorloos, evenals de rugzak, en de favoriete stuiterbal ligt nog op zolder, waardoor de schoenen weer uit moeten. Je raadt het al, het is een oneindige cyclus.

Heb jij ook zo’n kind op bezoek (gehad) of heb je tips voor ouders? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author