De vijf beste Gmail Labs experimenten – Aangepaste sneltoetsen

Tom Voute plaatste op Google+ enkele artikelen over Gmail Labs. Hij omschrijft hoe je je Gmail mooier, maar vooral gebruiksvriendelijker kunt maken door middel van deze labs. Hij deelt zijn tips graag met Lifehacking, daarom hier artikel nummer twee, integraal vertaald!

Ergens, verborgen in de robuuste krochten van Gmail, zijn er een stuk of veertig: Gmail-functionaliteiten genaamd ‘labs‘ , die je Gmail-leven compleet anders en efficienter maken. Elk van hen zijn het waard om te onderzoeken. Wees geen watje en zet ze allemaal aan, dat is de beste manier om erachter te komen welke je niet bevallen.

Van alle veertig deel ik mijn vijf favoriete functionaliteiten.

Hierbij deel 2:

Aangepaste sneltoetsen

Ik hou er niet van om naar de muis te moeten grijpen wanneer ik een e-mail verstuur. Mijn favoriete -zelf ingestelde- sneltoetsen tijdens het typen van een mail zijn daarom: ‘tab’,’enter’,’1′,’ESC’. Dit betekent: ‘ga naar de send-button’, ‘verstuur’, ‘archiveer’, ‘ga terug naar de inbox’. Als ik een bericht wil archiveren, kan ik dat gemakkelijk doen voordat ik op de ‘ESC’-knop druk: ‘1’ en ‘ESC’ zitten immers naast elkaar in de linker bovenhoek van het toetsenbord. Archiveren of niet: er is maar 1 handbeweging nodig om terug te keren naar de inbox. ESC is overigens een geweldige ‘escape’ in Gmail, waar je ook bent.

In labs kun je aangepaste sneltoetsen toevoegen. Ga naar de algemene settings van je Gmail-account, vink ‘sneltoetsen inschakelen’ aan (de derde van boven) en dan kun je hier bij labs je favoriete toetsencombinaties invoeren. Ik heb vele custom settings, maar mijn favorieten zijn de hierboven beschreven sneltoetsen voor archiveren en om terug naar de inbox te gaan. ESC wordt standaard gebruikt voor de ‘chat moles’, de pop-up schermen waar chats in plaatsvinden. Daarom moet je deze instellingen overschrijven, bijvoorbeeld met WES of een andere lettercombinatie. Zie afbeelding.

Tot slot: omdat Gmail gebaseerd is op URL’s, kun je ook ‘backspace’ gebruiken. Bijvoorbeeld: als je zoekt in een mail en op enter drukt, kun je terug naar de zoekopdracht door op backspace te drukken. Hetzelfde geldt voor een mail die je zojuist hebt gearchiveerd door op ‘1’ te klikken, maar waar je nogmaals naar wilt kijken.

Binnenkort deel 3-5.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

Leave a comment